Tällä kaudella Patrik Laineen ruuti on ollut harvinaisen märkää. Luontainen maalintekijä on saanut aikaan vain kolme osumaa ja viisi tehopistettä.

Heikosta kauden aloituksesta huolimatta Laine on korkealla NHL:n kaikkien aikojen alle 21-vuotiaiden maalintekijöiden listalla. Suomalaishyökkääjä on 83 maalillaan kaikkien aikojen 14. kovin nuori maalitykki.

Saavutus ei ehkä kuulosta kummoiselta, mutta monet kiekkosuuruudet ovat enää muutaman maalin päässä. Mario Lemieux on enää kahdeksan osuman päässä. Aktiivikiekkoilijoista Steven Stamkos (114), Ilja Kovaltshuk (108) ja Sidney Crosby (99) ovat listalla korkeimmalla.

Laineella on aikaa kaunistella maalitilastoaan huhtikuun 19. päivä saakka, jolloin hän juhlii syntymäpäiväänsä. Maalintekijälle keskinkertaisella 30 maalin kaudella Laine ohittaisi Crosbyn ja Kovaltshukin ja nousisi kaikkien aikojen listalla viidenneksi.

Nuorten maalintekijöiden ykkönen on kukapa muukaan kuin Wayne Gretzky. Hän pöllytti maaliverkkoja 167 kertaa ennen kuin täytti 21 vuotta.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrik Laine of the @NHLJets has scored 83 career goals, tied for the 14th-most in NHL history by a player before celebrating their 21st birthday.

More #NHLStats: atnhl.com/2P4FbWo #NHLGlobalSeries