HELSINKI. Winnipeg Jetsin työmyyrä Adam Lowry saa torstain NHL-peleihin rinnalleen nimekkään maalitykin.

Suomalaistähti Patrik Laine viilettää yhdessä Lowryn ja Brandon Tanevin kanssa, kun Jets kohtaa Florida Panthersin Helsingissä.

Kolmikko ehti pelata jo sunnuntaina Toronto-pelin loppuhetkillä. Nyt trio on treenannut yhdessä jo tovin.

NHLSuomi-sivusto tapasi Lowryn, joka naurahtaa uudelle ketjuasetelmalle.

– Ei paineita, vai? Olemme Suomessa… ja vierellä on Patrik Laine. Vakavasti puhuttuna, kemioiden löytymisessä menee aina aikansa, mutta yritämme hyödyntää hänen vahvuutensa ja saada tuon tason laukaus käyttöömme. Hänellä on yksi NHL:n parhaita vetoja – Se vaatii meiltä sitä, että me pystymme ruokkimaan Lainetta, Lowry pohtii NHLSuomi-sivustolle.

Kun rinnalle tulee 20-vuotias supertähti, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, muuttuu ketjun peli heti valtavasti. Se vaatii Lowrylta ja Tanevilta muutosta – aiemmin duo ehti pelata hyvin erilaisessa roolissa Andrew Coppin kanssa.

– Yritämme olla vahvoja kiekolla ja saada aikaa hyökkäyspäässä. Aiemmin, kun pelasimme Coppin kanssa, meidän tehtävämme oli puolustaa vastustaja parhaita ketjuja vastaan. Meiltä ei odotettu hyökkäyspäässä tehoja, Lowry pohtii ja jatkaa:

– Nyt vierellä on koko NHL:n parhaita maalitykkejä, joten ketjun odotukset ovat erilaiset. Meidän pitää pystyä saamaan asioita aikaiseksi myös toisessa päässä kenttää.


Erilaiset vahvuudet käyttöön

Lowry painottaa, että trion pitää saada erilaiset vahvuudet heti käyttöön NHL-jäillä, Voimapesät yrittävät toimittaa kiekkoa Laineelle, joka tuo puolestaan tulivoimaa hyökkäyspäähän.

– Me pelaamme ehkä enemmän omassa päässä kuin mihin Patrik Laine on tottunut. Mutta uskon, että hän sopeutuu tilanteeseen hyvin. Uskon, että tämä trio on iso mahdollisuus meille kaikille, Lowry pohtii.

Miten Laineen ja Jetsin uuden duunariketjun käy? NHLSuomi-sivusto seuraa, kun joukkue kohtaa Florida Panthersin torstaina klo 20.00.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo