Siirtohuhut Toronto Maple Leafsin ruotsalaistähti William Nylanderista voidaan lopettaa tähän paikkaan – ainakin mitä tulee The Athleticin Pierre LeBruniin.

Arvostetun NHL-sisäpiiriläisen mukaan ainakin Carolina Hurricanes otti yhteyttä Torontoon liittyen Nylanderin mahdolliseen kauppaamiseen.

– Carolina kysyi: ”oletteko kauppaamassa hänet (Nylanderin)”? Toronto vastasi, etteivät ole, LeBrun kertoi TSN 1050:n radio-ohjelmassa perjantaina.

Viime kaudella 61 tehopistettä takonut Nylander on edelleen rajoitettu vapaa agentti. Sopimuksen syntyä ovat vaikeuttaneet muun muassa Nylanderin poskettomat palkkavaatimukset.

Onnistunut ”liitto”

Tässä tapauksessa täytyy hieman kummastella Toronton ratkaisua. Ei siinä, Nylander on ilmiömäisen hyvä hyökkääjä ja tärkeä joukkueelleen, mutta…

Maple Leafsista löytyy kasapäin huippu-offensiivisia pelaajia. Sen hyökkäys näyttää yhdeltä NHL:n vahvimmista – jopa ilman Nylanderia. Ongelmat löytyvät kuitenkin alakerrasta, joka on keskikastia heikompi.

Toronton ja Carolinan välinen ”liitto” olisi palvellut erinomaisesti molempia osapuolia. Hurrikaaneilta löytyy puolustajia, mutta sen hyökkäys kaipaa lisää syvyyttä. Leafsin täytyy sen sijaan vahvistaa pakkiosastoaan, mikäli se mielii taistella NHL:n kirkkaimmista sijoista. Luultavasti se taistelee jo nyt, mutta pudotuspeleissä saattaa tulla noutaja.

Toisaalta, NHL-kausi on vasta alkamassa ja siirtorajakin on vasta helmikuussa. Kenties Leafs jättää peliliikkeensä vasta lähemmäs tosipelejä. Kuten vanha klisee sanoo: hiljaa hyvä tulee.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko