Venäläinen superlupaus, maalivahti Ilja Sorokin allekirjoitti noin vuosi sitten kolmivuotisen jatkosopimuksen KHL-jätti TsSKA Moskovan kanssa.

Moni yllättyi miehen päätöksestä, sillä häntä odotettiin jo vesi kielellä New York Islandersiin, joka varasi Sorokinin vuoden 2013 NHL-draftin kolmoskierroksella.

Sorokin kertoi kuitenkin NHL-toimittaja Igor Eronkolle, ettei hän ole halukas siirtymään Islandersiin niin kauan kun Garth Snow istuu GM:n pallilla. Lisäksi hän ei ollut kiinnostunut solmimaan halpaa tulokassopimusta, sillä TsSKA:lta hän sai moninkertaisesti lihavamman tilipussin.

Nyt Snow on kuitenkin syrjäytetty ja hänen tilalleen on astunut Lou Lamoriello, joka on vaihtanut jo muutaman sanan Sorokinin kanssa.

– Olen jutellut hänen kanssaan ja hän on innoissaan mahdollisuudesta pelata NHL:ssä. Tiedän, että hän oli vapaa siirtymään jo vuosi sitten, mutta sitten hän teki KHL:ään jatkosopimuksen. Siihen liittyi eri syitä. Kävimme kuitenkin hyvän keskustelun Sorokinin ja hänen edustajansa kanssa. Odotamme innolla hänen tuloaan joukkueeseen jossain vaiheessa, Lamoriello totesi NHL.comin haastattelussa.

Sorokinin tilastot viimeiseltä kolmelta vuodelta ovat suorastaan jäätävät. Hän on napannut 104 runkosarjapelistä 67 voittoa pitäen maalinsa puhtaana peräti 23 kertaa. Lisäksi hänen torjuntaprosenttinsa tuolta ajalta on 93,77 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,42.