Alexis Lafreniere on nimi, joka on pyörinyt monien kiekkojännäreiden huulilla jo useamman vuoden. Ja hei, kyseessä on vasta 16-vuotias poikanen. Tästä huolimatta häntä pidetään jo varmana kärkivarauksena vuoden 2020 NHL-draftissa, eikä syyttä.

Viime kaudella kanadalaishyökkääjä pelasi ensimmäisen kautensa arvostetussa juniorisarjassa, QMJHL:ssä, jossa korkein sallittu ikäraja on 21 vuotta.

Tämä ei paljon menoa hidastanut, vaan Lafreniere takoi heti debyyttikaudellaan hurjat 46 maalia ja yhteensä 87 tehopistettä.

Parhaillaan nuorukainen esittelee taitojaan Kanadassa pelattavassa Hlinka Gretzky Cupissa, jossa Lafreniere on hurjistellut kolmeen otteluun tehot 2+5 (7). Torstain vastaisena yönä Kanada kaatoi Ruotsin maalein 4-3, jossa laiturin tilille kertyi maali ja yksi syöttöpiste. Seuraavaksi joukkue matkaa turnauksen välieriin, jossa vastaan asettuu USA.

– Tämä poika on melko hyvä, eikö olekin? Hän muistuttaa minua Gilbert Perreaultista (Hockey Hall of Fameen valittu entinen NHL-pelaaja). Hän osaa luistella, käsitellä kiekkoa… sanoin joillekin, että ”luulen hänen pelaavan sentterinä NHL:ssä”, ja he vastasivat: ”ei, hän on vasen laitahyökkääjä”. Sanoin: ”Yksi kaikkien aikojen parhaista senttereistä, Mark Messier, pelasi kolme vuotta laiturina. Hänelle ei tuottanut mitään vaikeuksia siirtyä keskelle”, muuan Wayne Gretzky pohdiskeli Sportsnetin haastattelussa.

– Hän on todella paljon kiinni kiekossa. Kun joltain löytyy noin paljon peliälyä ja nopeutta, voin hyvinkin nähdä hänen astuvan keskushyökkääjäksi jossain vaiheessa.