Suomen NHL-lupaus loistaa tulokasleirillä – ”Hän on kuin paloposti”

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucksin tulokasleiri käynnistyi maanantaina, ja lupaavien pelaajien joukossa nähtiin myös hiljattain ensimmäisen NHL-sopimuksensa tehnyt Petrus Palmu. Suomalaishyökkääjä näytti, että kehitystä on tullut viimeisen Liiga-vuoden aikana, kun hän erottui heti Canucksin pelaajien massasta.

Palmu on hieman yli 170-senttinen, eli hän kuului leirin pienimpiin pelaajiin. Hän kuitenkin osoitti, ettei häntä voi horjuttaa helposti, sillä mies teki ison vaikutuksen valmentajiin kyvyillään suojata kiekkoa erinomaisesti.

– Katsot, minne peli on kehittymässä ja huomaat, että Palmu vastaa kaikkia vaatimuksia. Kyllä, hän on pienikokoinen, mutta hän suojaa kiekkoa erittäin hyvin. Hän on kuin paloposti. Häntä on hankala puskea pois. Hän on erittäin nopea ahtaissa tiloissa, ja hänellä on todella hyvä peliäly, Canucksin tulokkaiden kehityksestä vastaava Ryan Johnson kertoi TSN:lle.

Palmulla on loistavat mahdollisuudet saada vastuuta Canucksin farmissa Utica Cometsissa. Miehen tavoitteet ovat luonnollisesti NHL:ssä, mutta suomalainen ei aio kiirehtiä kehityksensä kanssa.

– Luulen, että ensimmäinen vuoteni ammattilaistasolla meni aika hyvin. Otan pieniä askelia joka vuosi. NHL:ään ei päästä yhdessä kesässä. Se on prosessi, joka voi viedä kesän tai kaksi tai ehkä kolme, mutta aion tehdä parhaani ja nauttia jokaisesta päivästä. Elän unelmaani, ja toivottavasti saan mahdollisuuden jossain vaiheessa. Uskon itseeni, NHL-lupaus kommentoi.

Palmu on Canuksin viime vuoden kuudennen kierroksen varaus (181).