The Athletic -sivusto kirjoittaa uudessa artikkelissaan, että sekä Carolina Hurricanes ja New York Islanders ovat tiukasti Washington Capitalsin huippuvahti Philipp Grubauerin kintereillä.

Saksalaisvahdista tulee ensi kaudella rajoitettu vapaa agentti, joten Capitalsilla on neuvotteluoikeudet tehdä hänen kanssaan ensisijainen sopimus. Mikäli Grubauer ei ole kuitenkaan halukas jatkosopimukseen, hän voi tehdä pahvin mihin tahansa muuhun NHL-joukkueeseen.

Grubauerin nykyinen sopimus on vuosipalkaltaan 1,5 miljoonan dollarin arvoinen ja hänen odotetaan saavan tuntuva palkankorotus. Capitalsin ykkösvahti Braden Holtby on kuitenkin nostanut tasoaan meneillään olevissa pudotuspeleissä, eikä hänen uskota liikkuvan mihinkään suuntaan. Näin ollen Grubauerin tulisi tyytyä kakkosvahdin rooliin, jota mies tuskin itselleen haluaa.

– Olisin yllättynyt, jos Grubauer ei liiku tänä kesänä joukkueeseen, joka antaa hänelle mahdollisuuden olla ykkösvahti, The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun kiteytti.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämän Carolinan ykkösvahti on tällä hetkellä Scott Darling, joka epäonnistui menneellä kaudella pahemman kerran. Jenkkivahti pelasi 43 ottelua torjuntaprosentin ollessa vaivainen 88,8.

Islandersin maalia vartioivat Thomas Greiss ja Jaroslav Halak, josta tulee heinäkuussa rajoittamaton vapaa agentti. Newyorkilaisseura kaipaa kipeästi kohennusta alakertaansa, sillä Islandersin päästettyjen maalien keskiarvo oli runkosarjassa koko liigan surkein (3,57).

26-vuotias Grubauer torjui Washingtonin riveissä 35 runkosarjaottelua huimalla 92,3 torjuntaprosentilla.