Yksi meneillään olevien Stanley cupin finaaleiden kuumista puheenaiheista on Washington Capitalsin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin. Ovetshkin on vuosikaudet hallinnut runkosarjan maalintekijätilastoja, mutta pudotuspeleissä hänen kohdalleen on lyöty häviäjän leima.

– Ovetshkinin hyökkäyspelin taitoja ei ole kukaan varmaan koskaan epäillyt. Mutta nyt on nähty se, kuinka paljon hän tekee töitä joukkueensa eteen myös puolustussuuntaan. Siinä on se ero takavuosiin, useasti NHL-kaukaloissa Ovetshkinia vastaan pelannut Ossi Väänänen toteaa NHLSuomi.comille.

Menestys on karttanut venäläishyökkääjä, mutta nyt hänellä on elämänsä tilaisuus finaalisarjassa Vegas Golden Knightsia vastaan. Ensimmäinen finaaliottelu 4-6-tappion myötä toi kuitenkin taas synkkiä pilviä Ovetshkinin ylle. Onnistumisia ei tullut kuin yhden syöttöpisteen verran, joten ei kai taas puhuta häviäjästä?

– Tietysti tässä on se vaara, että Ovetshkin alkaa lipsua joukkueen kaavasta. Mutta vielä ei ole paniikkiin aihetta eikä yliyrittäminen kannata. Asiallisilla minuuteilla Ovetshkin auttaa joukkuettaan eniten, Väänänen alleviivaa.

Vegas Golden Knights isännöi Washington Capitalsia seuraavan kerran keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

– Ei tässä vaiheessa kautta enää hirveitä muutoksia tehdä omaan sapluunaan. Washingtonin on keskityttävä niiden pienten virheiden karsimiseen. Ei kukaan pysty täydellistä peliä pelaamaan, mutta Vegas on valmis rokottomaan heti kun on mahdollisuus, Väänänen puntaroi.

Vegas Golden Knightsin ja Washington Capitalsin välinen toinen finaaliottelu näkyy suorana lähetyksenä osoitteessa viaplay.fi ja sen parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.