Vancouver Canucks varasi viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella ruotsalaisen Elias Petterssonin ja voi nyt myhäillä tyytyväisenä valintaansa.

19-vuotias hyökkääjä pelasi ensimmäisen kauden Ruotsin pääsarjassa ja Växjönin joukkueessa. Kevät päättyi murskaavan ylivoimaiseen mestaruuteen, ja Pettersson voitti pudotuspelien pistekuninkuuden tehoilla 10+9. Runkosarjassa hän saalisti mykistyttävät 56 tehopistettä ja pelasi ainoastaan 44 ottelua.

Nuorukaisen runkosarjan ja pudotuspelien tehopisteiden yhteissumma on SHL:n uusi ennätys. Hän rikkoi Henrik Sedinin asettaman alle 20-vuotiaiden piste-ennätyksen 14 pinnalla. Taakse jäivät myös muut Ruotsin kiekkoikonit, kuten Markus Näslund, Peter Forsberg sekä Daniel Sedin.

Petterssonin tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä listan kärkikymmenikön muut nimet ovat kaikki tehneet hienon uran NHL:ssä.

Elite Prospects

@eliteprospects
Elias Pettersson sits comfortably at the top - #SHL all-time totals for a junior (regular season + postseason) #eliteprospects #canucks #nhl #ep