Philadelphia Flyers ja Pittsburgh Penguins pelasivat eilisiltana uskomattoman hienon pudotuspelikamppailun. Ottelussa riitti vauhtia ja maaliverkkokin helisi hurjat 13 kertaa kun Penguins kaatoi Flyersin maalein 8-5.

Eilisessä kohtaamisessa molemmista joukkueesta nousi yksi pelaaja ylitse muiden: Flyers-sentteri Sean Couturier (3+2) ja Penguins-hyökkääjä Jake Guentzel (4+1).

23-vuotias Guentzel oli lopulta ottelun ratkaissut pelaaja, kun yhdysvaltalainen tasoitti ensin toisen erän viimeisellä minuutilla lukemat 4-4:ään. Kolmannessa erässä ”Pens”-taituri pamautti kolme maalia lisää, eikä Flyers tästä enää toipunut.

Tarunhohtoinen NHL tunnetaan 100:n vuoden ajalta lukuisista eri ennätyksistä ja tilastomerkinnöistään. Kertaakaan sen historiassa ei ole kuitenkaan nähty pudotuspeliottelua, jossa molempien joukkueiden pelaajat onnistuvat molemmat nakuttamaan vähintään viisi tehopistettä mieheen. Couturier ja Guentzel tekivät siis tämän suhteen ennennäkemätöntä NHL-historiaa.

Uskomattominta tästä tekee vielä se, että 25-vuotias Couturier kärsi samaan aikaan oikean polven sisemmän sivusiteen repeytymisestä, jonka hän sai aiemmin törmättyään Radko Gudasin kanssa joukkueen harjoituksissa. Loukkaantumisesta tiedotti NBC Sports Philadelphia Twitter-tilillään.

Pittsburgh etenee voittonsa ansiosta toiselle pudotuspelikierrokselle ja saa vastaansa voittajan ottelusarjasta Washington Capitals-Columbus Blue Jackets, jota Capitals johtaa 3-2.