Pittsburgh Penguinsin supertähdet Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin olivat iskussa keskiviikkona, kun Montreal Canadiens taipui Penguinsille 3-5. Malkin teki kauden 41. maalinsa ja jatkaa taistelua maalipörssin voitosta. Hänen edellään ovat 44 maalia tehnyt Aleksander Ovetshkin sekä 43 kertaa osunut Patrik Laine.

Crosby teki toisen erän lopulla todella komean maalin. Hän pompautti kiekon taidokkaasti itselleen ja laittoi sen ilmasta sisään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Maali oli Crosbylle kauden 24:s. Hän merkkautti ottelussa myös uransa 700. syöttöpisteensä.

Myös Penguinsin Olli Määttä pääsi pisteille. Hän oli syöttämässä Derick Brassardin kolmannessa erässä tekemää voittomaalia. Brassard osui ylivoimalla. Montrealin Artturi Lehkonen istui tuolloin jäähyllä.

Pittsburgh nousi kahden pisteen päähän Metropolitan-divisioonaa johtavasta Washington Capitalsista. Montreal on Itäisen konferenssin kolmanneksi viimeisellä sijalla, eikä tule pääsemään pudotuspeleihin.