Viime viikolla Carolina Hurricanes tiedotti, että joukkueen kapteeni Jordan Staal on sivussa lähestyvistä otteluista. Syy oli painajaismainen, sillä Staalin vastasyntynyt tytär menehtyi pian synnytyksen jälkeen. (UUTINEN)

Viime yön NHL-kierroksella Staal palasi pelaavaan kokoonpanoon, kun Hurricanes kohtasi Philadelphia Flyersin. Kapteenin kirjainta tuttuun tapaan kantanut Staal keräsi syöttöpisteen 4-1 voitossa.

Carolina kaipasi kapteeniaan apuun, kun se yrittää selviytyä kevään pudotuspeleihin. Voitosta tulleet tärkeät pisteet nostivat joukkueen itäisen konferenssin yhdeksänneksi.

– Häntä voi peluuttaa missä vain tilanteessa. Hänet me tarvitsemme. Tarvitsemme parhaiden pelaajien olevan parhaita pelaajia. Kaipaamme häntä, kun hän ei ole täällä, joten on hyvä asia, että hän tuli takaisin. Hyvä asia meille ja hänelle, Carolinan valmentaja Bill Peters kuvaili Staalin tärkeyttä seuran verkkosivuilla.

– Hänen ketjukaverinaan tiedän, että hän saa kiekon vietyä vastustajalta yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hän on todella tärkeä palanen joukkuetta, ja olen iloinen hänen paluustaan, hyökkääjä Justin Williams sanoi.