Suomalaispuolustaja Olli Määttä ja venäläishyökkääjä Evgeni Malkin olivat kaukalon hahmot, kun Pittsburgh Penguins pöllytti viime yön NHL-kierroksella Toronto Maple Leafsia lukemin 5-3.

Määttä viimeisteli 4-3 -voittomaalin siniviivalta ajassa 47.46 (katso maali täältä) ja Malkin mätti tililleen tehot 1+2. Malkin saavutti samalla upealla NHL-urallaan jo 900 tehopisteen rajan. Penguinsissa vastaavaan ovat tätä ennen yltäneet vain Mario Lemieux, Sidney Crosby ja Jaromir Jagr.

[readmore from=”suomalaiset”]

Määttä pelaa viidettä kauttaan Malkinin kanssa. Hän ei ole nähnyt Malkinin pelaavan vielä koskaan yhtä hyvin kuin juuri nyt.

– Hän on pelote ja pelottava aina jäällä ollessaan. Minusta kuitenkin tuntuu, että hän noussut meneillään olevalla kaudella tässä vielä aivan uudelle tasolle, Määttä ihastelee Washington Postille.

Malkinin esitykset vetävät Määtän miltei sanattomaksi.

– On sellainen tuntuma, että aina tapahtuu jotain, kun hän saa kiekon.

Malkin on tehtaillut tällä kaudella tehot 33+36=69. Niillä häärätään niin piste- kuin maalipörssienkin piikkipaikkojen välittömässä tuntumassa.

– Olen pelannut täällä niin kauan. Ja olen pelannut mahtavien joukkuekavereiden kanssa. Olen nauttinut jokaisesta päivästä. On aivan mahtavaa olla täällä, Malkin peilaa Penguins-uraansa 900 tehopisteen valossa.

Määtälle maali oli kauden neljäs. Hän on koonnut 60 ottelussa tililleen saldo 4+17=21. Malkin on pelannut neljä ottelua Määttää vähemmin.

Toronton nelosketjun suomalaishyökkääjät Kasperi Kapanen ja Leo Komarov eivät yltäneet pisteille Penguinsin pakeilla. Kapanen pelasi 9.51 ja Komarov 12.11 minuuttia.

Pittsburgh Penguins

@penguins
GOAL! MALKIN TIES IT AT 2-2! 8:09 left in the 1st period.

And it's a milestone goal. Congratulations on 900 career points, @emalkin71geno!

Pittsburgh Penguins

@penguins
Malkin joins Lemieux, Crosby, and Jagr as the only players in Penguins history to record 900 points with the team.

He is also just the sixth Russian-born player to record 900 points.