NHL:ssä käydään tällä hetkellä taistoja myös kaukalon ulkopuolella, kun seurat yrittävät epätoivoisesti kerätä parhaita pelaajia joukkueeseen ennen siirtorajan umpeutumista. Viimeisinä vuosina helmikuuun siirtosaaga on sisältänyt isoja sekä yllättäviä pelaajakauppoja. Mestaruustaitossa olevat joukkueet ovat hankkineet heikompien joukkueiden tähtipelaajia, joista NHL halusi listata mieleenpainuvimmat.

NHL listasi nettisivuillaan viimeisten vuosien parhaat deadline-siirrot. Mukaan pääsi myös yksi suomalainen Leijonaikoni Kimmo Timonen.

Timonen vaihdettiin helmikuussa 2015 Philadelphia Flyersista suuren mestarisuosikin Chicago Blackhawksin riveihin, kun puolustajakonkari pelasi uransa viimeistä kautta NHL:ssä. Flyers sai vaihtokaupassa itselleen kaksi myöhempien kierroksien pelaajavarausta.

Kauppa oli Timoselle erittäin merkittävä, sillä Chicago voitti tuolloin Stanley Cupin, ja suomalainen pääsi päättämään uransa mestarina. Hän ei tehnyt joukkueelle pistettäkään, mutta sai kapteenilta Jonathan Toewsilta erityisen kunnianosoituksen, kun tämä antoi Timosen nostaa ensimmäisenä mestaruuspokaalia.

NHL listasi viime helmikuun suurimmaksi kaupaksi Kevin Shattenkirkin siirron St Louis Bluesista Washington Capitalsiin. Eliittipuolustaja ei kuitenkaan pystynyt auttamaan Capitalsia konferenssien välieriä pidemmälle. Kauden jälkeen hän jätti seuran ja siirtyi New York Rangersiin neljän vuoden ja 26 miljoonan dollarin suuruisella sopimuksella.