|Brooklyn, New York| Kokenut hyökkääjä Jussi Jokinen on pelannut Stanley Cupin pudotuspelit mukaan lukien urallaan 983 NHL-ottelua. Jokinen on on kunnostautunut myös Suomen maajoukkueessa. Leijona-paidassa Jokinen on ollut ottamassa muun muassa kahta olympiamitalia ja kolmea MM-mitalia.

Olympiamitalitilin kartuttaminen olisi maistunut Jokiselle myös Pyeongchangissa. NHL päätti kuitenkin jättää kisat kuitenkin väliin, eikä kisoihin voi lähteä NHL:stä omin päin.

– Se on ilman muuta suuri pettymys. Varmasti kaikki pelaajat ovat samaa mieltä, kommentoi Jokinen.

[readmore from=”haastattelut”]

Torinossa 2006 Jokinen oli voittamassa olympiahopeaa. Vancouverin 2010 kisoihin häntä ei valittu, mikä herätti paljon kritiikkiä, mutta olympialaisiin Jokinen palasi 2014 Sotshissa ja voitti siellä pronssia.

– Olympialaiset ovat omalta uraltani parhaat muistot, kaksissa kisoissa (Torino ja Sotshi) olin mitalia voittamassa. Vielä isompi olisi pettymys, jos en olisi aikaisemmin pelannut olympialaisissa, toteaa Jokinen.

Jokisen mukaan olympialaiset on pelaajille tärkeä asia ja siksi NHL:n päätös olympiaboikotista on ollut ikävä asia.

– Jääkiekkoilijoille Stanley Cup on ykkösjuttu, mutta varmasti kaikille pelaajille olympialaiset tulevat ihan siinä perässä, sanoo Jokinen.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Brooklyn, New York