|Brooklyn, New York| Florida Panthersin Harri Säteri torjui viimein ensimmäisen voittonsa NHL:ssä, kun Florida Panthers kaatoi tiistaina New York Islandersin 4-1. Säteri, 28, toivoi debytoivansa NHL:ssä jo tämän vuosikymmenen alussa, mutta ensimmäinen rupeama Pohjois-Amerikassa ei tuonut tilille yhtäkään NHL-ottelua.

San Jose Sharks varasi Säterin NHL:ään vuonna 2008. Juuri Sharksin organisaatiossa toijalalaissyntyinen veskari vaikutti ensimmäisellä Pohjois-Amerikan-retkellään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Sharksin ykköstorjujaksi ei ollut asiaa. Tonttia piti hallussaan huippuvuosiaan pelannut Antti Niemi.

Säterin tilille kertyi toisaalta yli sata AHL-ottelua. NHL:ssä hän pääsi parhaimmillaan pukemaan otteluun. Jääaika jäi saavuttamatta.

– Myös AHL on todella kova sarja. Se valmisti minua pelillisesti, ja kasvatti henkisellä puolella ehkä jopa enemmän, kun kävin siellä nuorena poikana pyörimässä, Säteri muisteli tiistaina Brooklynissä.

Kun kolmen täyden AHL-kauden jälkeenkään ovet eivät auenneet, Säteri lähti tekemään uraa KHL:ään. Hän edusti Vitjazia ja pääsi viimeisenä keväänään pelaamaan Gagarin Cupin pudotuspeleissäkin.

– KHL:ssä ehkä enemmän kierrellään ja kaarrellaan. Täällä Pohjois-Amerikassa pelataan enemmän maalia kohti, Säteri arvioi.

Säterin mukaan erot ovat muutenkin selkeät.

– Suurin ero NHL:ssä on varmastikin maalinedustapelaaminen ja maskipelaaminen. Tilanteet tulevat täällä paljon nopeammin. Totta kai, kun kaukalo on pienempi.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Brooklyn, New York