Florida Panthersin maalivahti Harri Säteri ja Nashville Predatorsin kollega Pekka Rinne muistavat viime yön NHL-kohtaamisen taatusti ikuisesti. Säteri pelasi ensimmäisen ottelunsa aloittavana maalivahtina ja Rinnettä päästiin puolestaan hassuttamaan pahemman kerran. Rinne torjui silti pitkän uransa 292. voiton 4-3 -numeroihin päättyneessä väännössä.

Ottelu ratkesi toisessa erässä, jonka viidennen peräkkäisen voittonsa poiminut Predators vei 3-0 siirtyen 4-2 -johtoon. Panthers järjesti kuitenkin vielä päätöserässä kavennuksen tavalla, joka sai kaiken kokeneen Rinteen pyörittämään päätään.

Hämäyksessään täydellisesti onnistunut puolustaja Keith Yandle näytti ampuvan kiekon ränniin, mutta tykittikin sen ohi hölmistyneen Rinteen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Maalivahtivalmentajamme oli antanut vinkin siitä, että tuota kannattaa kokeilla, kauden neljännen osumansa tehnyt Yandle kertoo seuransa sivuilla.

Rinteelle merkittiin ottelussa 37 torjuntaa, eli 12 Säteriä enemmän. Säteri tarjosi 17 edellisessä ottelussa aloittaneelle James Reimerille sopivasti hengähdysaikaa ja vastuuta on tämän perusteella luvassa taatusti jatkossakin.

– Hän antoi meille tänään mahdollisuuden voittoon, päävalmentaja Bob Boughner kehui Säteriä Predatorsin sivuilla.

Säteri oli debyytistään haltioissaan tappiosta huolimatta.

– Oli mahtavaa pelata NHL-ottelu. Ja sekin tuntui mahtavalta, että pelasin Rinnettä vastaan. Hän on yksi Suomen parhaista maalivahdeista. Voimme pitää päämme pystyssä. Se oli upea taistelu, Säteri tähdensi Predatorsin Twitter-tilin videolla.

Panthersin Aleksander Barkov urakoi ottelussa jälleen kunnioitettavat 21.20 minuuttia. Tehopisteitä ei tosin tällä kertaa tilille kertynyt.

Voittajien tehomies oli joukkueensa ensimmäisen ja kolmannen maalin viimeistellyt sveitsiläispelaaja Kevin Fiala.