Kokenut suomalaismaalivahti Antti Niemi palasi NHL:ssä upealla tavalla tolppien väliin. Niemi pohjusti 24 torjunnallaan uransa ensimmäisen voiton Montreal Canadiensin paidassa, kun Washington Capitals kukistui vieraissa maalein 3-2.

Niemi oli pelannut viimeisimmän ottelun 23. joulukuuta. Montrealin valmentaja Claude Julien näki, että nyt on oikea aika päästää suomalaiskonkari taas tositoimiin. Nappiveto Julienilta ja Niemi ei olisi voinut komeammin kunniasta kiittää.

– Hän on maalivahti, joka tekee joka päivä mahtavalla asenteella rajusti töitä harjoituksissa. Olen onnellinen tuollaisesta pelaajasta ja tällaisesta voitosta, Julien kehuu Niemeä Montreal Gazettessa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Niemestä tuli Canadiensin pelaaja marraskuun puolivälin tuntumassa. Capitals-ottelu merkitsi hänelle viidettä ottelua ja kolmatta starttia Canadiensin asussa.

Voitto oli äärettömän tärkeä pohjamutia kyntäneelle Montrealille. Lopullisen niitin kotijoukkueen arkkuun sai kunnian naulata Max Pacioretty numeroissa 3-1, kun päätöserää oli pelaamatta reilu minuutti. Canadiensin kippari Pacioretty (2+1) oli mukana joukkueensa kaikissa maaleissa.

– Pelasimme mielestäni erittäin hyvin. Meillä on yhä hurja vuori kivuttavana yltääksemme playoff-peleihin. Se vaatii paljon voittoja, mutta olemme nyt ottaneet haasteen vastaan. Olemme pelanneet viimeisissä otteluissa hyvää kiekkoa ja sen varaan on hyvä rakentaa, Julien toteaa toiveikkaana.

Montrealilla on matkaa yhdeksän pistettä Itäisen konferenssin playoff-viivalle.