Sana sensaatiojoukkue saattaa jo kuulostaa kuluneelta fraasilta kuvailtaessa NHL:n kirkkaimmalle tähtitaivaalle kuin tyhjästä singahtanutta Vegas Golden Knightsia. Sitä se ei kuitenkaan ole. Jopa pelaajat ovat edelleen täysin äimän käkenä siitä, mitä ihmettä oikein on meneillään.

Taalaliigaan tällä kaudella täydennysjoukkueena tullut Vegas vyöryy vastoin kaikkia ennakko-odotuksia Läntisen konfrerenssin kärkipaikalla ja koko liigan kakkosena heti Tampa Bay Ligtningin takana.

[readmore from=”suomalaiset”]

”Ritareiden”plakkarista löytyy kaksi pistettä Winnipeg Jetsiä enemmän – neljä ottelua vähemmän pelanneena. Ihan vain vertailun vuoksi.

Las Vegasissa kassat kilisevät tätä nykyä muuallakin kuin kasinoissa. Knightsin kotiareena, T-Mobile Arena, näet natisee liitoksistaan peli toisensa jälkeen.

Aiempi rekordi runtattiin romukoppaan viime viikonvaihteena ja Edmonton Oilers jeesasi siinä houkuttelemalla Vegasiin ison joukon äänekkäitä fanejaan: 18 351 katsojaa, ja hulppea hurlumhei-meininki oli taattu.

Knightsin kotiareenaa pidetään tunnelmaltaan NHL-kekkereiden parhaana. Eikä se ole suinkaan yksinomaan Vegasin viimeisen päälle rasvatun PR-poppoon sananhelinää. Sen ovat kuitanneet myös vastustajat kerta toisensa jälkeen.

Ja mitä siitä sanoo Vegasin suomalaistähti Erik Haula? Hyvää, pelkkää hyvää miltei mykistyneenä kaikesta huumasta.

– Ottelut ovat aivan hulluja. En ole ollut koskaan tällaisessa hallissa, jossa meteli on jatkuvasti näin kova. Tunnelma on loistava, Haula hehkuttaa NHL.com-sivustolla.

– En osannut odottaa tällaista. Kaikki rakastavat tulla tänne pelaamaan. Se on kai se suuri ”wow”-hetki, Haula jatkaa haltioissaan.

Seuran omistava miljardööri Bill Foley joutui pulittamaan NHL:lle 500 miljoonaa dollaria liigaan pääsystä. Hurja summa, mutta juuri nyt Foley tietää ja tuntee, ettei siinä ollut killinkiäkään liikaa.

– En usko, että kukaan oli sitä mieltä, että olisimme tässä tilanteessa, missä nyt olemme. Pitää nipistää itseäni, Foley sanoo NHL.comille.

x-Vegas Golden Knights

@GoldenKnights
Las Vegas is a hockey town. NHL.com agrees.

More: atnhl.com/2rbhjFh