Colorado Avalanche päätti reippaasti yli vuoden päivät kestäneet spekuloinnit, kun se kauppasi kesken kuluvan kauden ykköstähtiinsä kuuluneen Matt Duchenen Ottawa Senatorsiin.

Kyseessä oli kolmen NHL-seuran välinen kauppa. Senators hankki Duchenen, Nashville Predators Ottawasta siirtyneen Kyle Turrisin ja Avalanche puolestaan roppakaupalla varausvuoroja sekä nuoria lupauksia.

Näistä nuorista lupauksista puolustaja Samuel Girard sekä ikävästi heti Avalanche-debyytissään loukkaantunut Vladislav Kamenev ovat olleet heti denveriläisseuran matkassa. Coloradoon siirtyneistä muista pelaajista Shane Bowers pelaa vielä yliopistossa ja maalivahti Andrew Hammond puolestaan AHL:ssä.

Avalanchen vastaanottamista pelaajista parhaan ensivaikutelman on jättänyt Nashvillestä Coloradoon suunnannut Girard. Hänet on nähty denveriläisten alakerrassa toistaiseksi 16 ottelussa, hän on tehnyt niissä tehot 0+2 ja merkkauttanut tehotilaston 0.

Luonnollisesti työtehtäviensä puolesta isoa roolia kaupassa näytellyt Avalanchen GM Joe Sakic on nyt kommentoinut kaupan lopputulosta ensimmäisen kerran – siis kuusi viikkoa treidin toteutumisen jälkeen.

– Vain aika tulee kertomaan, Sakic vastasi The Denver Postin uteluihin siitä, onko Avalanche kaupan voittaja.

– Girardin suhteen olemme erittäin tyytyväisiä ja hänen alkunsa on ollut loistava. Hän on 19-vuotias ja hän pelasi vielä viime vuonna junioreissa, joten hän on sopeutunut loistavasti NHL:ään.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Mutta vain aika kertoo, miten tämä kauppa tulee lopulta näyttäytymään. Me teimme, mitä parhaaksi koimme seurallemme, ja se oli tulevaisuuteen satsaaminen. Se tarkoitti lupausosastomme laajentamista ja me pyrimme siihen, että kaikki olisivat valmiita samaan aikaan. Me teimme siis sen, mitä meidän täytyi tehdä.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Avalanche vastaanotti Senatorsin ykköskierroksen varausvuoron ensi kesälle sekä kolmannen kierroksen varausvuoron vuodelle 2019.

Huolimatta siitä, että Avalanchella on NHL:n toiseksi nuorin joukkue, on se selkeästi katastrofaalisen heikkoa viime kautta kovemmassa vauhdissa: viime kaudella denveriläiset olivat keränneet 30 ensimmäisessä ottelussa 23 pistettä, kun niitä on nyt kasassa 30.

– Me olemme nuori ja energinen nippu, joka pelaa kovaa joka ilta, Sakic päättää.