Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson aiheutti pienimuotoisen kohun torstaina, kun hän puhui sopimustilanteestaan ja väläytteli jopa lähdön mahdollisuutta.

Karlsson on edustanut koko NHL-uransa ajan samaa kanadalaisseuraa, ja mikäli asia on hänestä kiinni, tulee niin olemaan koko hänen uransa ajan.

Samaan hengenvetoon Karlsson kuitenkin korosti torstaisissa puheissaan sitä, että hän tulee saamaan arvonsa mukaisen palkan uuden sopimuksen solmiessaan, oli se sitten Ottawassa tai jossain muualla.

Tiedä sitten, onko kyse kenties NHL:n olympiapäätöksestä, jota Karlsson on kritisoinut hyvinkin voimakkaasti, vai jostain muusta, mutta 27-vuotiaan ruotsalaisen kommenteista paistaa läpi jonkinasteinen pettymys ja jopa tietynlainen kostomentaliteetti.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Niin kauan, kun tätä liigaa on pelattu, jokaista pelaajaa on kohdeltu siten – bisneksenä. Pelaajat taas ovat nähneet asiat hieman eri perspektiivistä, mitä on tullut neuvottelutilanteisiin, Karlsson avasi Ottawa Sunille.

– Heidän on siis aika tajuta, että kun istumme neuvottelupöytään, tämä on bisnestä molempien osapuolten toimesta – ei vain omistajien. Meitä kohdellaan bisneksenä ja me tulemme kohtelemaan heitä samalla tavoin.

Se voidaan sanoa NHL:n nykymarkkinoilla satavarmaksi asiaksi, että Karlssonin nykyinen 6,5 miljoonan dollarin vuosipalkka tulee saamaan yhden numeron lisää ja mitä todennäköisimmin ruotsalaistähden palkka tulee keikkumaan 11-12 miljoonan dollarin tuntumassa.