Ottawa Senators teki toistaiseksi tämän vuoden kaappauksen, kun se hankki Matt Duchenen viime viikolla riveihinsä.

Kanadalaisseura oli ollut Colorado Avalanchessa koko NHL-uransa pelanneen Duchenen kintereillä jo yli vuoden ajan, mutta mitään konkreettista ei ollut missään vaiheessa tapahtunut.

Syksyllä Senators nousi kuitenkin yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona huhuihin mukaan ja lopulta huhut konkretisoituivat todeksi, kun kanadalaissentteri vaihtoi osoitetta kolmen seuran jättikaupassa.

Vaan itse asiassa Pittsburgh Penguins oli hyvin lähellä pilata Senators-fanien ilon. Hieman yskähdellen kautensa aloittanut hallitseva Stanley Cup -mestari kaipasi muutoksia nykyrosteriinsa ja seura yritti napata Duchenen Senatorsin nenän edestä.

– Siinä kohtaa, kun Nashville-Ottawa-Colorado-vaihtokaupan toteutuminen oli epävarmaa, Penguins ymmärtääkseni teki viime hetkien tarjouksen ja yritti napata Duchenen, Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman paljastaa.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Selvästikään tarjous ei ollut kuitenkaan toimiva ja lopulta kolmen seuran vaihtokauppa toteutui.

Teoriassa Penguinsilla olisi ollut Duchenen hankkiessaan yksi kaikkien aikojen sentterikolmikoista – kenties jopa NHL:n historian kovin – sillä ykkössentterin virkaa seurassa kantaa Sidney Crosby ja kakkosena operoi Evgeni Malkin.

Mitä todennäköisimmin Duchene oltaisiin kuitenkin istutettu Pittsburghissa ykkös- tai kakkosketjuun, joko Crosbyn tai Malkinin laituriksi.