Chicago Blackhawksin ensimmäiset ottelut olivat todella lennokkaita, kun muun muassa kauden avauksessa kaatui hallitseva mestari Pittsburgh Penguins peräti 10-1.

Ylipäätään Blackhawks teki neljään ensimmäiseen otteluunsa 21 maalia, joka tekee yli viisi maalia ottelua kohden.

Sen jälkeen tahti alkoi kuitenkin hiipua pahemman kerran, sillä viimeiseen 11 otteluun joukkue on onnistunut maalinteossa ainoastaan 22 kertaa; se on vain yksi maali enemmän, mitä ensimmäisessä neljässä pelissä.

Moni onkin sitä mieltä, että koko uransa ajan voimakkaasti parjattu Corey Crawford on pitänyt joukkueensa niin sanotusti pinnalla ja tuota väitettä on vaikea olla allekirjoittamatta otteluita seuranneena. Esimerkiksi viimeiseen kolmeen otteluun kanadalaisvahti on päästänyt vain kaksi maalia, pitäen maalinsa puhtaana kahdesti.

Nyt Chicagon suunnalla onkin päätetty ottaa käyttöön niin sanottu tuomionpäivän suunnitelma, kuten NBC Sportsin toimittaja Tracey Myers ratkaisun kuvaili – kaikki munat on laitettu samaan koriin, eli Jonathan Toews ja Patrick Kane on isketty takaisin yhteen.

Myers kuvailee tätä tuomionpäivän suunnitelmaksi varmastikin siksi, että Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville on monen monta kertaa kertonut olevansa haluton laittamaan heitä yhteen.

Syynä on ollut juurikin se, että hän haluaa ketjujensa olevan paremmin tasapainossa, mutta nyt hän oli pakotettu tähän ratkaisuun.

– Joukkueemme ei ole tehnyt maaleja, joten pyrimme korjaamaan sen ensiksi ja ehkä muutkin asiat tasapainottuvat ajan edetessä. Jos he pystyvät tekemään maaleja, ja muut ketjut seuraamaan perässä, se on niin ikään omanlaistaan tasapainoa, Quenneville kommentoi ratkaisuaan NBC Sportsille.

– Me siis olemme valmiita kokeilemaan kaikkea löytääksemme maalinteon uudelleen, koska se taito ei ole kadonnut minnekään.

Voi, Artemi Panarin!

Kaikkein suurin ongelma Blackhawksin tekemisessä on ollut se, että kauden kahden ensimmäisen ottelun jälkeen joukkue on tehnyt 13 otteluun ainoastaan 14 maalia tasaviisikoin pelattaessa.

Kanen ja Toewsin rinnalle kolmanneksi lenkiksi on isketty seuraan kuluvaksi kaudeksi palannut Patrick Sharp.

– Me olemme olleet aina hyvä ketju. Olen aina sanonut, että pelatessani ”Kanerin” kanssa pystyn ikään kuin katoamaan. Sitä kautta hän saa ostettua itselleen niin hyvin aikaa ja tilaa kiekollisena, että minä voin hakeutua maalintekotilanteista seuranneisiin paikkoihin, Toews kehuu.

– ”Sharpie” on todella hyvä viimeistelijä ja hän tuntuu olevan aina vapaana, kun kiekko on meidän hallussamme.

Viime vuonna, kun Toews koitettiin tuoda muutamaksi otteluksi keskinäistä magiikkaa omanneiden Kanen ja Artemi Panarinin rinnalle, homma ei lähtenyt pelittämään. Nyt kelloon siis haetaan eri ääntä Sharpin kera.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Se on päämäärä: tehdä taikoja. Isoin juttu tässä on se, että meillä on kolme hyvää pelaajaa ketjussa, joten sinun on pidettävä huolta vain omasta pelaamisestasi. Tee siis maalinteon eteen asioita, ja kun sinulla on kaksi tuollaista kaveria rinnallasi, hyviä asioita tapahtuu.

Vaikka maalinteko-ongelma katoaisi tämän muutoksen myötä, on päivän selvää, että seura kaipaa kipeästi Columbukseen kaupattua Panarinia. Vaikka venäläispelurilla on ollut omat maalinteko-ongelmansa tällä kaudella uudessa seurassaan, Chicagossa sellaisia ei ollut.

Sen sijaan vaihtokaupassa saapuneella paluumuuttaja Brandon Saadilla niitä on ollut myös Chicagossa, sillä ensimmäiseen paluun jälkeiseen otteluunsa iskemän hattutempun jälkeen hän on tehnyt 14 otteluun ainoastaan kolme maalia.