Matt Duchene sitä, Matt Duchene tätä. Matt Duchenen nimi on ollut viime päivinä vahvasti otsikoissa siitä syystä, että hänen kauan huhuttu vaihtokauppansa konkretisoitui muutama päivä sitten, kun Colorado Avalanchen kauppasi hänet Ottawa Senatorsiin.

Kyseessä oli kolmen joukkueen jättimäinen vaihtokauppa, jonka toinen tähtinimi oli juuri Senatorsin Kyle Turris. Kanadalaishyökkääjä siirtyi treidin myötä Nashville Predatorsiin.

Nyt Senatorsin GM:nä toimiva Pierre Dorion on avannut syyt siihen, miksi Senators päätti laittaa Turrisin lihoiksi ja kaupata hänet toisaalle.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Loppujen lopuksi minusta tuntui siltä, että emme olisi päässeet jatkosopimuksesta sopuun Kylen kanssa, joten miksi emme olisi yrittänyt maksimoida tätä ja saada hänestä hyvää vastinetta, koska mestaruusikkunamme on auki myös ensi kaudella, Dorion kertoi TSN:n radiolähetyksessä.

Turris pelasi Kanadan pääkaupungissa kaudesta 2011-12 lähtien. Hänet kaupattiin seuran riveihin Phoenix Coyotesista, missä hänellä oli myöskin ongelmia päästä jatkosopimukseen.

Runkosarjaotteluita miehelle kertyi Senators-paidassa 407 kappaletta, joissa hän iski 117 maalia ja yhteensä 274 tehopistettä.