NHL käynnisti 100-vuotissynttäreidensä kunniaksi äänestyksen, jossa haetaan kaikkien aikojen yksittäistä NHL-hetkeä.

Mukaan on mahtunut 64 yksittäistä hetkeä ja yksi näistä hetkistä nähtiin vuonna 1993, kun Teemu Selänne merkkautti kaikkien aikojen tulokasennätykseksi 76 tehtyä maalia.

Tuota saavutusta pidetään yleisesti ottaen mahdottomana rikkoa, etenkin, kun NHL:n suuntaus on ollut jo pitkään maalimäärien osalta laskeva.

Äänestys on järjestetty ikään kuin NHL:n pudotuspelit, eli aina kaksi hetkeä kisaavat toinen toistaan vastaan ja voittaja etenee seuraavalle kierrokselle.

Ensimmäisellä kierroksella Selänteellä on vastassaan Sidney Crosbyn ja Alexander Ovechkinin ”yhteishetki” vuodelta 2009, kun kaksikko vaihtoi samassa pudotuspeliottelussa hattutemput. Toisin sanoen siis molemmat maalasivat kolmesti.

Äänestys on järjestetty neljään divisioonaan, aivan kuten NHL itsessäänkin liigana, ja divisioonat on nimetty NHL:n merkittävimpien palkintojen mukaisesti: nimet ovat Hart Region, Norris Region, Calder Region ja Vezina Region – runkosarjan arvokkaimman, parhaan puolustajan, vuoden tulokkaan sekä parhaan maalivahdin mukaisesti.

[readmore from=”suomalaiset”]

Sinällään nimillä ei ole kuitenkaan sen suurempaa merkitystä, sillä Selänne on tulokasennätyksellään mukana Vezina Regionissa, vaikka Vezina Trophy on siis vuosittain NHL:n parhaalle maalivahdille jaettava palkinto.

Kilpailun 1. kierros on käynnissä 18.-24. lokakuuta, joten äänestys päättyy ensi viikon tiistaina. Toinen kierros puolestaan käynnistyy 25. lokakuuta ja kaikkien aikojen NHL-hetki on selvillä marraskuun 28. päivään mennessä.

Selänteelle tulokaskausi jäi hänen kaikkien aikojen parhaaksi kaudekseen, siis tehopisteillä mitattuna, sillä suomalaislegenda naulasi 84 pelaamaansa runkosarjaotteluun upeat tehot 76+56=132.

Äänestämään pääset TÄÄLTÄ.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.