Minnesota Wild oli jo saamassa tähtihyökkääjä Zach Parisen takaisin pitkään jatkuneiden selkävaivojen jälkeen, kunnes maanantaina tuli uusi takaisku.

Kokenut Parise oli kyennyt olemaan mukana joukkueensa harjoituksissa jo neljä kertaa putkeen, kunnes koitti maanantai ja kovaotteinen kaksinkamppailuharjoitus. Parisen selkä meni uudelleen ja hän joutui jättää kaukalon kesken harjoitusten.

Ennen siis kyseisiä harjoituksia yhdysvaltalaislaiturin paluu oli lähenemässä vauhdilla, mutta tällä hetkellä kukaan ei tiedä, koska Parise on valmis takaisin kaukaloon.

The Athleticin toimittaja Michael Russo kertookin seuranneensa vierestä, miten Parisesta ei ollut nostamaan edes laukkua lattialta ilman, että tämä meni inttikielestä tuttuun korpo-asentoon. Myös vieressä ollut Ryan Suter huomasi tämän.

– Onhan tuota vaikea katsoa. Hän haluaa yli kaiken vain pelata, hän tekee aivan järjettömästi töitä päästäkseen kuntoon ja sitten tapahtuu jotain tällaista.

– Ystävänä tämä on kamalaa ja joukkueena se tappaa meidät, koska me tarvitsemme häntä terveenä.

Enemmän tietoa Parisen tilanteesta tullaan saamaan tänään, torstaina, sillä hän tapasi keskiviikon aikana lääkärin.

– Torstaina me tiedämme, miltä tilanne näyttää. Kun hän on joutunut olla poissa kaukalosta maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona, en todellakaan lupaa, että hän palaisi takaisin jäälle torstaina, perjantaina tai lauantaina. En tiedä oikein, mitä sanoa, päävalmentaja Bruce Boudreau ynnäsi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kaikkein huolestuttavin seikka Parisen kohdalla lienee se, että hänen pelaamisensa perustuu kaksinkamppailutilanteisiin sekä jatkuvaan työntekoon, eikä pelityyliä muuteta tuosta noin vaan 33 vuoden iässä. Kun tähän lisätään se Parisen itsensäkin myöntämä tosiasia, että hän joutunee pelata selkävaivaisena koko loppu-uransa ajan, tilanne on todella huolestuttava.

– Kyllä se huolestuttaa minua, että hänelle saattaa tapahtua jotain. Siksi me pidimme juuri sellaiset harjoitukset maanantaina – halusimme nähdä, miten hän pärjää kamppailutilanteissa.

Wildin tilanne on kokonaisuudessaankin tällä hetkellä huolestuttava, sillä joukkueen hyökkääjistä Parisen ohella sairastuvalla ovat Mikael Granlund, Nino Niederreiter, Charlie Coyle ja Marcus Foligno.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.