Yksi syksyn mielenkiintoisimmista aiheista on, ja tulee olemaan, se, millaisilta olympiajoukkueet tulevat näyttämään ilman NHL-pelaajia.

Nyt Yhdysvaltain osalta on saatu ensimmäiset vahvat signaalit siitä, mitä tuleman pitää, sillä maan Jääkiekkoliitto julkaisi 29 pelaajan listan Deutschland Cupiin, joka on erittäin tärkeä osa valmistautumista Pyongchangin olympialaisiin.

Kaikkein mielenkiintoisin nimi listalla on kokenut Brian Gionta. Hänestä on nimittäin tulossa ensimmäinen pelaaja, joka ei saanut/allekirjoittanut NHL-sopimusta, mutta jatkoi sopimuksettomana pelaajana uraansa olympialaisia varten.

Toinen erittäin kiinnostava nimi on muun muassa kokaiinikärystään muistettava hyökkääjä Ryan Malone, joka oli kaksi viime kautta eläkkeellä, mutta palasi takaisin kaukaloon päästäkseen olympialaisiin. Kokenut laituri oli mukana Minnesota Wildin harjoitusleirillä tryout-sopimuksella ja nyt hänellä on sama sopimus AHL-seura Iowa Wildin kanssa.

Mukaan mahtui myös neljä Helsingin Jokerien pelaajaa, ja kun KHL-pelaajia on mukana yhteensä seitsemän, yli puolet heistä tulee siis suomalaisseurasta. Myös Ruotsin liigasta (SHL) ja Sveitsin liigasta (NLA) on mukana seitsemän pelaajaa.

Ylipäätään mukana on paljon suomalaisille tuttuja nimiä, kuten TPS:ssä Suomen mestaruutta keväällä 2010 juhlinut David Leggio, Jokereita kaudella 2014-15 edustanut Ryan Gunderson, useamman kauden ajan Liigassa pelannut Ryan Lasch sekä hetken aikaa Turussa ihastuttanut Dan Sexton.

Kaiken kaikkiaan NHL-kokemusta Yhdysvaltain pelaajistosta löytyy tässä kohtaa, siis runkosarjan osalta, peräti 4 878 ottelun verran. Ylivoimaisesti kokenein on NHL:ssä 1 006 runkosarjaottelua pelannut Brian Gionta.

Joukkueen pelaajista ainoastaan kahdeksan nimeä on tyystin ilman NHL-kokemusta ja heidän mukanaan ovat kaikki kolme maalivahtia.

Maalivahdit:

David Leggio (EHC München)
Brandon Maxwell (BK Mlada Boleslav)
Ryan Zapolski (Jokerit)

Puolustajat:

Chad Billins (Linköping HC)
Jonathon Blum (Admiral Vladivostok)
Matt Donovan (Frölunda HC)
Tom Gilbert (Nürnberg Ice Tigers)
Matt Gilroy (Jokerit)
Ryan Gunderson (Brynäs IF)
Mike Lundin (Jokerit)
Dylan Reese (HV71)
Bobby Sanguinetti (HC Lugano)
Mark Stuart (Adler Mannheim)
Noah Welch (Växjö Lakers)

[readmore from=”olympialaiset”]

Hyökkääjät:

Mark Arcobello (SC Bern)
Sean Backman (Eisbären Berlin)
Robbie Earl (EHC Biel-Bienne)
Brian Gionta (-)
Chad Kolarik (Adler Mannheim)
Ryan Lasch (Frölunda HC)
Broc Little (HC Davos)
Ryan Malone (Iowa Wild)
Andy Miele (Malmö Redhawks)
Brian O’Neill (Jokerit)
Garrett Roe (EV Zug)
Dan Sexton (Neftekhimik Nizhnekamsk)
Drew Shore (ZSC Lions)
Jim Slater (HC Fribourg-Gotteron)
Ryan Stoa (Spartak Moscow)

Deutschland Cup pelataan 10.-12. marraskuuta ja turnauspaikkana on Augsburg. Yhdysvallat avaa turnauksensa ottelulla Slovakiaa vastaan, sen jälkeen vuorossa on Venäjä ja viimeisessä ottelussa isäntämaa Saksa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.