Calgary Flamesia koskettaneet uutiset ovat viime aikoina kertoneet pitkälti tshekkilegenda Jaromir Jagrista, joka teki seuran kanssa äskettäin yhden vuoden mittaisen sopimuksen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Jagr tulee suurella varmuudella lopettamaan NHL-uransa Calgaryssa.

Jagr on kuitenkin ollut ensimmäisissä otteluissaan pienoisessa ruosteessa, mikä johtuu varmasti osittain hänen pelaamattomuudestaan. Toki hänen iällään (45) on asiaan myös jokin osuus.

Flames oli jo ilman Jagria mielenkiintoinen joukkue, sillä siinä missä sen puolustus on yksi NHL:n parhaista, on sen riveissä myös monia lupaavia nuorukaisia.

Näistä ehdottomasti mielenkiintoisin, tai vähintäänkin viihdyttävin, on NHL-legenda Keith Tkachukin poika, Matthew Tkachuk. 19-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on ollut jälleen viime aikoina kovasti otsikoissa, sillä hänen otteensa eivät ole taaskaan aiheuttanut Los Angeles Kingsin rivessä varsinaisia riemunkiljahduksia.

Kaikki alkoi viime kaudella, kun hän taklasi Kings-puolustaja Drew Doughtya kyynerpäällä. Kyseisen tempun jälkeen hän on ollut Kingsin pukukopissa vihattu pelaaja. Joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa hän taasen tappeli Brendan McNabbin kanssa.

Viime viikon keskiviikkona joukkueet kohtasivat jälleen toisensa. Tällä kertaa Tkachuk ei juuri sikaillut tai tapellut, mutta tunteet kävivät joka tapauksessa kuumina. Parasta tässä kaikessa, ainakin Flames-fanien kannalta, oli se, että Tkachuk iski otteluun kaksi maalia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nyt NHL Networkin asiantuntija Mike Rupp intoutui ylistämään nuorukaisen pelaamista ja asennetta. Hän teki tämän NHL Networkin ”What The Rupp” -osiossa.

– Muistatte varmaan, kun tämä kaveri taklasi kyynerpäällä Doughtya, etkä sinä voi tehdä niin. Seuraavassa ottelussa hän tappeli Brendan McNabbin kanssa, eikä Kings siltikään onnistunut horjuttamaan häntä. Tämä kaveri ei pelkää mitään, Rupp vaahtosi Tkachukin suhteen NHL Networkin lähetyksessä.

– Rakastan tämän kaverin asennetta. Edellisessä ottelussa hän otti Quickin kypärästä kiinni ja soitti sen jälkeen rangaistusaitiossa Doughtylle suutaan. Tämä on jäinen kaveri. Minulle tulee ihan hiki kun katson häntä. Hän pääsisi joukkueeseeni milloin tahansa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.