Koko kesän ja syksyn mittaan Edmonton Oilers on nostettu yhdeksi suurimmaksi suosikiksi, kun puhe on kääntynyt tämän kauden Stanley Cup -mestaruuteen. Oilers on kontannut usean vuoden ajan, mutta tällä kaudella kelkan uskotaan lopullisesti kääntyvän.

Kausi ei ole kuitenkaan alkanut toivotulla tavalla, sillä Oilers on voittanut neljästä ottelusta ainoastaan yhden. Viime yö oli se kaikista raskain kokemus, kun Ottawa Senators kaatoi albertalaisseuran lukemin 6-1.

Tästä intoutuneena seuran päävalmentaja Todd McLellan sätti omiensa tekemistä. Suurimman kritiikin saivat seuran tähtipelaajat. Vaikka McLellan ei puhunut nimillä, oli puhe ilmiselvästi muun muassa Connor McDavidista sekä Leon Draisaitlista.

– Me emme ole tarpeeksi kilpailukykyisiä. Me emme haasta vastustajia tarpeeksi, McLellan aloitti Sportsnetin mukaan.

– Kaikki tämä alkaa meidän tähtipelaajistamme. Sinun tähtesi on oltava supertähtiä jokainen ilta molemmissa kenttäpäädyissä, emmekä ole nähneet heiltä nyt tällaista.

Tässä vaiheessa kuviin astui mielipiteet jakava Don Cherry. Hän nimittäin ryhtyi puolustamaan eritoten McDavidia, sillä hänen mielestään päävalmentajan kommentit eivät olleet kovinkaan fiksuja.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Ihan haluksi haluan sanoa, että kaikki tietävät kenestä on kyse, kun hän puhuu supertähdestä, Cherry aloitti viitaten juuri McDavidiin.

– Hän on vasta poika, 20-vuotias lapsukainen, jolla on koko maailman paineet harteillaan ja sitten valmentaja osoittaa sinua sormella ja kertoo, että olemme hävinneet sinun takiasi. Et sinä voi niin tehdä.

Cherry kertoikin, että päävalmentaja toki saa esittää kritiikkinsä pelaajille, sillä se on päävalmentajan yksi suurimpia tehtäviä. Mediapersoona oli kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että kyseiset kommentit olisi pidettävä julkisuudesta ulkona.

– Mitä tapahtuu pukuhuoneessa, pitäisi pysyä pukuhuoneessa. Ei sinun tarvitse antaa 20-vuotiaalle pojalle yhtään lisää paineita.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.