Suomalaishyökkääjä Roope Hintz varattiin Dallas Starsiin kesällä 2015. Vielä tuolloin ei ollut kyse aivan kiekkomaailman kirkkaimmasta lupauksesta, sillä hän kuulutettiin lavalle toisella kierroksella, numerolla 49.

Hintz kuitenkin pelasi todelliset läpimurtokautensa kahtena edellisenä vuonna, kun hän edusti Helsingin IFK:ta. HIFK-nutussa hän pelasi kaiken kaikkiaan 77 runkosarjaottelua tehoin 27+23. Pisteitä syntyi kokonaisuudessaan siis komeat 50 kappaletta.

Nyt Hintz on todella lähellä murtautua Dallas Starsin tulevan kauden kokoonpanoon, sillä otteet harjoitusleirillä ovat keränneet valtavan määrän kehuja. Ylistäjien joukkoon liittyi nyt myös seuran tuore päävalmentaja Ken Hitchcock, joka kehui suomalaisen pelaamista maasta taivaisiin.

– Hintz on astunut leirillä todella hyvin esiin – hän on päässyt nyt seuraavalle tasolle. Seuraavat 2-3 ottelua tulevat olemaan todella mielenkiintoiset, sillä hän on nyt täysin uudella tasolla ja hän oli eilen meidän paras hyökkääjämme. Hän on nykyisin haastaja, mistä en ollut aiemmin varma, Hitchcock kertoi Starsin Twitter-tilillä olevassa videohaastattelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Hintz pääsi myös toissa yön ottelussa maalin makuun, sillä Stars-hyökkääjä iski joukkueensa ainokaisen Colorado Avalanchen 5-1-voittoon päättyneessä ottelussa. Kamppailussa ei ollut mukana Starsin kärkihyökkääjiä, joten suomalainen sai kontilleen paljon vastuuta. Hän nimittäin keräsi ottelussa peliaikaa mukavat 14:09 minuuttia.

– Se (maali) tuntui tietysti hienolta, mutta me hävisimme ottelun, joten tunne ei ollut lopulta niin mukava. Oli se kuitenkin hienoa, Hintz kertoi Starsin videohaastattelussa.

– Otteeni ovat olleet peli peliltä parempia ja tunnen oloni nyt hyväksi. Täällä luistellaan paljon lähetetään kiekkoa syvään ja jahdataan sitä, mutta oloni on nyt hyvä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.