NHL:n harjoitusotteluissa on nähty jo lukemattomia jäähyjä, joita ei ole nähty juuri koskaan aiemmin. Liigan tuomarit ovat nimittäin ottaneet käyttöön rajun sääntöuudistuksen, jonka myötä aloitusympyrässä on pelattava yhteisten sääntöjen mukaisesti.

Tämä tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että aloituksessa ei saa enää ”varastaa”, ja että luistimien on pysyttävä aloitusympyrässä olevien viivojen takana. Kaikkien on toimittava aloituksissa siis täysin samalla tavalla.

Säännössä on paljon hiomista, sillä se on tehnyt ottelutapahtumista paljon hitaampia. Lisäksi säännössä on muitakin ongelmia; joissakin tapauksissa ensimmäisen virheen tehnyt pelaaja on saanut varoituksen, kun taas joissakin tapauksissa hänet on passitettu suoraan jäähyaitioon.

Sääntöä on kritisoitu ennennäkemättömän voimakkaasti fanien keskuudessa, mutta nyt myös pelaajat ovat avanneet sanaisen arkkunsa kyseisestä farssista. Muun muassa Boston Bruinsin Brad Marchand antoi sääntöä kohtaan oman kritiikkinsä.

[readmore from=”boston-bruins”]

– Tämä aloitussääntö on todellinen vitsi. Näin onnistut pilaamaan jääkiekko-ottelun, jos sääntö otetaan kunnolla voimaan. Heidän on tehtävä siihen jotakin muutoksia, sillä emme voi jatkaa tätä rataa koko kautta. Tämä on brutaalia, Marchand puhisi Sportsnetin mukaan.

Marchand pelaa itse vasemman laitahyökkääjän tontilla, mutta häntä käy sääliksi liigan nykyiset sentterit. Hänen mukaansa keskushyökkääjiltä viedään eräs arvokas asia pois, joka on taito.

– Tämän myötä senttereiltä otetaan myös paljon taitoa pois, kun aletaan rajoittamaan sitä, mitä he saavat tehdä ja mitä eivät. Sentterinä pelaaminen vaatii paljon taitoa ja parhaat ovat luonnollisesti parhaita. Kohta voimme alkaa heittää puolustajia aloitusympyrään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.