Minnesota Wild tiedotti maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa, että se on solminut Mikko Koivun kanssa kahden vuoden ja 11 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Sopimuksen varmistuttua Koivu oli huojentunut mies. Hän oli juuri puhunut siitä, miten sopimustilanne kummittelisi enemmän tai vähemmän takaraivossa kauden aikana, mutta nyt nuo haamut poistuvat suomalaissentterin ympäriltä.

– Tämä oli koko ajan päämääräni. Halusin saada sopimuksen valmiiksi ennen starttia, sillä kauden aikana en olisi ollut valmis keskustelemaan siitä. En ole koskaan uskonut sen, että neuvotteluja käydään kesken kauden, auttavan seuraa tai pelaajaa, Koivu paljastaa iloisena.

Koivu on ennen kaikkea onnellinen siitä, että ura jatkuu näillä näkymin ainakin vuoteen 2020 saakka Minnesotassa, jossa hän on kiekkoillut koko NHL-uransa ajan.

– Kuten olen sanonut miljoona kertaa, se miten ihmiset ovat kohdelleet minua ja perhettäni näiden vuosien ajan, alkaen kaukalon laidalla olevista ihmisistä, on ollut aina ensiluokkaista. Halu jatkaa täällä oli itsestäänselvyys sekä minulle että perheelleni.

Myös halu voittaa piti kokeneen suomalaisen Minnesotassa.

– Totta kai sitä haluaa aina olla joukkueessa, jolla on mahdollisuus voittaa. Parina viime vuotena sen on huomannut, miten joukkueemme on parantanut vuosi vuodelta. Olemme siis tottuneet voittamisen kulttuuriin ja se näky joka puolella pukukopissamme, kuten myös ydinpelaajissamme.

”Erittäin vaikeaa löytää hänen kaltaisiaan pelaajia”

Mikko Koivu on ollut käytännössä ottaen koko NHL-uransa ajan kaikki kaikessa Minnesota Wildille ja luonnollisesti suomalaiskapteeni haluttiin nähdä State of Hockeyssa myös jatkossa.

Kun molempien osapuolien näkemykset jatkosta kohtasivat, oli myös yhteisymmärryksen löytäminen äärimmäisen helppoa, vaikka se vaatikin suomalaiselta pienimuotoisen palkanalennuksen.

– Pari puhelua ja se oli siinä. Se, miten helposti tämä saatiin hoidettua, kertoo paljon hänestä hänen halustaan jäädä Minnesotaan, seuran GM:nä toimiva Chuck Fletcher hehkuttaa suojattinsa sitoutumista.

[readmore from=”suomalaiset”]

Fletcher näkee, että Koivusta tulee olemaan myös jatkossa suuri hyöty Wildille, aivan kuten oli viime kaudella, kun suomalainen valittiin kolmen Frank J. Selke -finalistin (NHL:n paras puolustava hyökkääjä) joukkoon.

– Hän on edelleen loistava jääkiekkoilija, kuten hän osoitti viime kaudella. Hän on yksi hyökkäyspelimme johtajista ja vuosien varrella hän on osoittanut olevansa myös erinomainen aloittaja.

– Hän on yksinkertaisesti uskomattoman tärkeä pelaaja meille kaikilla pelin osa-alueilla. On erittäin vaikeaa löytää hänen kaltaisiaan pelaajia; he ovat uskomattoman arvokkaita, Fletcher päättää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.