Philadelphia Flyersissa ei ole ollut sitten helmikuun 2015, ja Kimmo Timosen lähdön, suomalaispelaajia, kunnes Valtteri Filppula siirtyi seuraan viime kaudella pelaajasiirtojen takarajalla.

Sen sijaan tulevalla kaudella Pennsylvanian oranssilla puolella nähdään suomalaisia peräti kaksin kappalein, sillä Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall kauppasi kesän aikana Brayden Schennin St. Louis Bluesiin, saaden vastineena ykköskierroksen varausvuoron ja Jori Lehterän.

Suomalaiskaksikon roolista seurassa puhuttiin paljon kesän aikana, siis Pohjois-Amerikan suunnalla, ja monet uskoivat, että Filppula ja Lehterä tullaan näkemään tulevalla kaudella samassa kentällisessä.

Nämä spekulaatiot vaikuttaisivat myös käyvän toteen, sillä heidät on istutettu harjoitusleirillä toistensa rinnalle; Filppula pelaa keskellä ja Lehterä on istutettu laiturin tontille.

– Olemme tehneet kovasti töitä yhdessä, useampana kesänä, ja luistelleet paljon yhdessä, Lehterä paljastaa kaksikon yhteisistä kokemuksista The Inquirerille.

29-vuotiaan Lehterän siirtyminen sentterin tontilta laituriksi johtuu osittain siitä, että Philadelphiassa on niin sanotusti ylitarjontaa senttereistä. Lehterä onkin sinut asian kanssa.

– Se on ihan okei. Olen pelannut laiturina aiemminkin, esimerkiksi World Cupissa ja MM-kisoissa, joten olen ihan sinut pelipaikkani kanssa.

The Inquirerin mukaan Lehterää on kaavailtu seurassa nelosketjun laituriksi ja alivoimapelaajaksi. Tällä hetkellä siis vaikuttaisi siltä, että molemmilla suomalaispelaajalla on tottuminen huomattavasti aiempaa pienempään rooliin, joskin Philadelphiassa myös nelosketjut ovat saaneet vuosien varrella mukavasti vastuuta.

Lehterä ei kuitenkaan vaikuta vielä turhia stressaavan asian kanssa ja häneltä irtosikin huumoria, kun häneltä kyseltiin, onko Philadelphiassa joku saman taitotason pelaaja kuin Vladimir Tarasenko on.

– En ole nähnyt jätkien pelaavaan niin kovinkaan paljon, joten en oikeasti tiedä. Antakaa minulle pari viikkoa aikaa, Lehterä naureskeli.

Kokenut suomalainen muisteli myös siirtoaan Philadelphiaan ja kaikkea, mitä sen päivän aikana tapahtui.

– Hän sanoi ”me lähdemme Philadelphiaan” – vastasin siihen vain ”ok” ja jatkoin nukkumista. No ei vaiskaan, aloin googlettaa tätä paikkaa välittömästi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.