NHL:ssä vietetään todella suurta merkkipäivää 19. joulukuuta, sillä tuolloin tulee kuluneeksi tasan 100 vuotta siitä, kun kiekko tippui ensimmäistä kertaa jäähän NHL-kaukalossa.

Tuolloin vastakkain asettuivat perinteikkäät kiekkokaupungit, Toronto ja Montreal, mutta joukkueet tunnettiin tuolloin nimellä Toronto Arenas sekä Montreal Wanderers. Jälkimmäisenä mainittu joukkue voitti kamppailun 700 katsojan edessä lukemin 10-9.

Wanderers jätti leikin kesken jo ensimmäisen NHL-kauden jälkeen, mutta Arenas jäi elämään kiekkohistoriaan. Se muutti nimensä ensiksi muotoon Toronto St. Patricks, josta tuli myöhemmin Toronto Maple Leafs.

Toisin sanoen nykyinen Maple Leafs oli alunperin se seura, joka aloitti koko NHL:n mittavan taipaleen. Tämän vuoksi se aikoo kunnioittaa todella suurta päivää pukemalla ylleen Toronto Arenasin paidan.

Maple Leafs kohtaa 19. joulukuuta pelattavassa ottelussa Carolina Hurricanesin, jonka perinteet eivät ole aivan samaa luokkaa. Se pääsee kuitenkin todistamaan kyseisenä päivänä jotakin uskomatonta, kun se saa olla osa NHL-historian kenties suurinta juhlaottelua.

Toronton pormestarina toimiva John Tyro on myös ehtinyt kertomaan, että 19. joulukuuta tunnetaan tästä lähtien virallisena ”Toronto Maple Leafs -päivänä”.

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
To start the next century of @MapleLeafs hockey, on December 19 we’re going back to the beginning. #StandWitness

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.