Vancouver Canucksia koko NHL-uransa ajan edustaneiden Daniel Sedinin ja Henrik Sedinin tulevaisuudesta on riittänyt viime aikoina paljon keskusteltavaa.

Ruotsalaisveljekset itse ovat korostaneet jo pitkään haluavansa päättää pelaajauransa nimenomaan Vancouverissa, mutta samaan aikaan Canucks-organisaation halut ovat olleet mysteeri.

Ja mysteeri ne ovat edelleen, mutta vaikuttaisi vahvasti siltä, että yhteisymmärrys jatkosopimuksista tullaan löytämään, sillä Sedinit ovat mitä todennäköisin valmiita pelaamaan todella edullisilla palkkakuiteilla.

– Monet ihmiset kysyvät, mitä tulevaisuutemme pitää sisällään. Kun aika on oikea, istumme johtoportaan kanssa neuvottelupöytään ja keskustelemme siitä, Daniel Sedin kirjoittaa The Players’ Tribunen verkkosivuilla.

– Ihmiset sanovat, että ikkunamme Stanley Cupin suhteen on sulkeutunut, mutta kuten olemme aiemmin sanoneet ja sanomme nyt: Me emme tule pelaamaan missään muualla. Jos tulemme voittamaan Stanley Cupin, jos tulemme toteuttamaan unelmamme, me haluamme sen toteutuvan ainoastaan Vancouverissa.

– Jos saavuttaisimme sen, missä tahansa muualla, en usko, että se tuntuisi samalta.

Veljekset tiedostavatkin keskellä uudelleenrakennusprojektia olevan Canucksin haasteet enemmän kuin hyvin, mutta samalla unelma elää molempien mielissä.

– Me uskomme aina joukkueeseemme, mutta emme ole tyhmiä. Me tiedämme, miten NHL toimii ja mitä Stanley Cupista taisteleminen vaatii. Jokaisen seuran on käytävä läpi vaiheita jolloin he eivät ole parhaimmillaan ja muutoksia on tehtävä. Meidän ei odotettu selviytyvän pudotuspeleihin vuonna 2015, mutta me selviydyimme, joskin meidän olisi tullut suoriutua paremmin Calgarya vastaan.

Samalla he ovat kuitenkin valmistautuneet jo henkisesti siihen, etteivät he välttämättä voita Stanley Cupia, mutta sekään ei saa heitä vaihtamaan maisemaa – Vancouver on tärkeämpi.

– Jos tulemme voittamaan Cupin, haluamme sen tapahtuvan ainoastaan Vancouverissa – se ei tule ikinä muuttumaan. Ja, jos se hetki on jo mennyt ohitse, niin sitten se on. Tämä on minun kotini. Tämä on meidän kotimme, Henrik puolestaan kirjoittaa.

– Vancouver on antanut meille niin paljon ja me olemme yrittäneet antaa kaiken sen, mitä meillä on tarjota, takaisin. Me tulemme siis tekemään parhaamme opettaaksemme tätä uutta sukupolvea.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.