Boston Bruins ja Montreal Canadiens. Nuo kaksi NHL-kaukaloiden velikultaa, jotka muodostavan liigan historian yhden kuumimmista verivihollisuuskumppaneista.

Osapuolten yksi ikimuistoisimmista otteluista nähtiin 3. marraskuuta 1986 (YouTube-videon otsikko virheellinen), kun joukkueet kohtasivat toisensa tuikitavallisessa NHL:n runkosarjaottelussa.

Paha veri oli kuitenkin kamppailussa vahvasti läsnä, sillä eräässä vaiheessa kamppailua joukkueet ajautuivat joukkotappeluun. Tämän seurauksena Canadiensin kovanyrkki Chris Nilan ajettiin ottelusta suihkun puolelle, mutta tilanteessa oli yksi ongelma.

Hänet piti nimittäin taluttaa pukuhuoneen puolelle Bruinsin vaihtoaition kautta. Tilanne oli jo valmiiksi tulenarka ja tuomari teki kaikkensa, jotta Nilan suuntaisi pukuhuoneeseen rauha mielessään.

Mutta mitä vielä; Nilan nimittäin päätti tintata Bruinsin vaihtoaitiossa ollutta Ken Linsemania päin pläsiä ja tästä se riemu sitten repesikin. Joukkueet nimittäin siirsivät kaukalossa olleen tappelun koppikäytävälle.

Nilan sai tempustaan lopulta niinkin rajun rangaistuksen, kuin kolmen ottelun pelikiellon. Myös Ryan Walter sekä Claude Lemieux ansaitsivat joukkotappelusta tililleen yhden kamppailun pannan.

Ja nyt kuvitelkaa vastaava tilanne nykypäivän NHL:ään, ja kuinka suuren pelikiellon tästä nykyään saisi…

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.