Montreal Canadiensin viime kausi oli oudoin pitkään aikaan monestakin eri syystä. Ensinnäkin se sai kokoonpanoonsa takaisin terveen Carey Pricen, joka oli sivussa käytännössä koko edellisen kauden.

Pitkäaikainen supertähti PK Subban suuntasi vaihtokaupan myötä Nashville Predatorsiin, josta se sai vastineeksi Shea Weberin.

Canadiensin riveissä pelasi myös mielipiteet jakava Alexander Radulov, joka teki viime kaudella paluun NHL-kaukaloihin, todistaen heti kättelyssä, että hän on yhä edelleen kärkiketjujen kaveri.

Lisäksi tulevalla kaudella seuran riveissä kiekkoilee sen kauan kaipaama kanadanranskalainen supertähti, sillä Jonathan Drouin liittyi kesällä seuran vahvuuteen, kun se hankki hänet vaihtokaupan kautta.

Näiden asioiden lisäksi Canadiensista löytyy suomalainen Artturi Lehkonen, joka jäi viime kaudella pahasti Auston Matthewsin, Patrik Laineen, William Nylanderin, Mitch Marnerin sekä Sebastian Ahon varjoon.

Todellisuudessa Lehkosen tulokaskausi Canadiensissa oli nimittäin loistelias. Hän pelasi kanadalaisseuran riveissä 73 runkosarjaottelua, joissa hän iski mukavat 18 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä.

Tässä vaiheessa on kuitenkin muistettava, että Lehkonen pelasi pitkälti alempien ketjujen minuutteja, sillä hänen peliaikansa ottelua kohden oli ainoastaan vain noin 13 minuuttia. Tästäkin huolimatta hän onnistui esimerkiksi laukomaan kamppailussa keskiarvolta kaksi kertaa maalia kohti.

Lehkonen on nostettu nyt myös esiin Fanrag Sportsin listauksessa, jossa on otettu huomioon ne toisen vuoden pelaajat, joita kannattaa seurata ensi kaudella normaalia tarkemmin. Myös Lehkonen on nostettu listauksessa esiin.

Hänen kohdallaan tokaistaan, että hänessä on potentiaalia kasvaa Radulovin manttelijenperijäksi seuran uudeksi pisteruiskuksi joukkueen ylempiin ketjuihin.

Lehkosen lisäksi listalta löytyvät Tampa Bay Lightningin Brayden Point, Arizona Coyotesin Christian Dvorakin, Boston Bruinsin Brandon Carlo.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.