NHL Network on käynyt kesän aikana pelipaikoittain läpi NHL:n parhaita pelaajia ja nyt vuorossa oli Top 20 -puolustajien lista.

Top 20 -listalle ei mahtunut tänä vuonna ainoatakaan suomalaispuolustajaa, mutta tämä trendi tullee muuttumaan kenties jo ensi vuonna ja voisi kuvitella, että viimeistään ainakin aivan lähitulevaisuudessa.

Rasmus Ristolainen nimittäin nimettiin NHL Networkin toimesta viiden puolustajan listalle, jotka jäivät niukkaakin niukemmin Top 20:en ulkopuolelle ja lisäksi suomalaisen jääkiekon tulevaisuus puolustajien osalta on ehkä valoisampi kuin koskaan.

Tulevaisuudessa näillä listoilla voidaankin Ristolaisen ohella nähdä esimerkiksi Miro Heiskasen, Juuso Välimäen, Urho Vaakanaisen, Henri Jokiharjun ja Olli Juolevin kaltaisia nimiä.

Ja kuka tietää, vaikka joku jo nyt NHL:ssä pelaavista suomalaispuolustajista nousisi NHL:n ehdottomaan eliittiin. Tarjolla on nimittäin muun muassa Julius Honka, Sami Vatanen, Olli Määttä ja Esa Lindell.

Tänä vuonna NHL:n ykköspuolustajaksi valittiin NHL Networkin toimesta, enemmän kuin ansaitusti, Ottawa Senatorsia edustava Erik Karlsson. Häntä säestivät kakkoseksi rankattu San Jose Sharksin Brent Burns ja kolmannelta sijalta löytyvä Los Angeles Kingsin Drew Doughty.

NHL Network – Top 20 -puolustajat:

  1. Erik Karlsson
  2. Brent Burns
  3. Drew Doughty
  4. Victor Hedman
  5. Duncan Keith
  6. P.K. Subban
  7. Roman Josi
  8. Kris Letang
  9. Shea Weber
  10. Ryan Suter
  11. Oliver Ekman-Larsson
  12. Dustin Byfuglien
  13. Zach Werenski
  14. Alex Pietrangelo
  15. Kevin Shattenkirk
  16. Dougie Hamilton
  17. Ryan McDonagh
  18. Mark Giordano
  19. Ryan Ellis
  20. Cam Fowler

Ristolaisen ohella niukasti listan ulkopuolelle jäivät Carolina Hurricanesin Justin Faulk sekä Dallas Starsin John Klingberg.

Kuuluisiko RR55 jo nyt mielestäsi listalle? Kuka on potentiaalisin nimi nousemaan aivan kärkipäähän? Kerro mietteesi Facebookin kommenttikenttään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.