NHL:n seuraaminen on suomalaiselle kiekkofanille jo muutoinkin hankalaa pelkästään sen suhteen, että suurin osa otteluista alkaa keskellä yötä. Sen lisäksi, etenkin siinä tapauksessa jos oma suosikkijoukkueesi ei pelaa, joudut valitsemaan useiden ja taas useiden otteluiden väliltä.

Nyt saat tähän dilemmaan kuitenkin hiukan lisähelpotusta, sillä kanadalainen The Score on tehnyt viiden joukkueen listan NHL:n ensi kauden maalirikkaimmista joukkueista. Ja kyllä, myös Patrik Laineen nimi tulee vilahtamaan jutussa.

Dallas Stars

Kun joukkue omaa jo valmiiksi Jamie Bennin, Tyler Seguinin ja Jason Spezzan kaltaisia nimiä, voit todeta seuran hyökkäyksen kärjen olevan hyvissä kantimissa.

Siihen yhtälöön kun lisätään vielä kesän hankinnat, Alexander Radulov sekä Martin Hanzal, niin kärki alkaa vaikuttaa yhdeltä NHL:n parhaista. Mutta tämä on tällä hetkellä tilanne Dallas Starsilla.

Jos seuran valmennus saa puristettua tähtipelaajistaan kaiken irti, tarkoittaa se faneille hyviä asioita; nimittäin maaleja tullaan näkemään ja paljon. Se, että miten puolustus ja maalivahtipeli paranee viime kaudesta onkin sitten toinen kysymys.

Toronto Maple Leafs

Ilman mitään tilastofaktoja tai pohjatyötä on heitettävä pelkkä oma arvio ilmoille: Maple Leafsin on pakko olla NHL:n historian yksi parhaita joukkueita, jonka hyökkäys rakentui viime kaudella niin voimakkaasti pelkkien tulokaspelaajien varaan. Eikä vielä siinä mitään, mutta kun kausi oli kanadalaisseuralle lopulta todella menestyksekäs.

Sen hyökkäyksessä pelaavat muun muassa Auston Matthews, Mitch Marner sekä William Nylander, jotka olivat kaikki vielä viime kaudella tulokaspelaajia. Kokeneemmasta kaartista mukana ovat esimerkiksi Patrick Marleau, James van Riemdsyk sekä Nazim Kadri.

Myös Tyler Bozak, joka pelaa tulevalla kaudella kakkos- tai kolmossentterinä, teki viime kaudella 18 maalia ja yhteensä 55 tehopistettä.

Winnipeg Jets

Patrik Laine, Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers, Bryan Little, Blake Wheeler, Marko Dano, Mathieu Perreault, läpimurtoaan tekevä Kyle Connor sekä jopa puolustaja Dustin Byfuglien tulevat takaamaan jälleen tänä vuonna sen, että Winnipeg Jets tulee olemaan liigan yksi maalirikkaimpia joukkueita.

Sitä se oli jo viime kaudella, mutta surkeaakin surkeampi maalivahtipelaaminen piti huolen siitä, että pudotuspelipaikka jäi seuran kannalta haaveeksi.

Hyökkäyksen osalta seuran riveissä ei ole tehty kesällä suuria muutoksia, minkä lisäksi nuori ryhmä on nyt vuoden vanhempi on hyvä merkki siitä, että maalien osalta Jets tulee olemaan jälleen ensi kaudella yksi NHL:n parhaita joukkueita.

Columbus Blue Jackets

Blue Jackets pelasi menneellä sesongilla seurahistoriansa ylivoimaisesti parhaan kauden, sillä se keräsi pisteitä jopa 108 kappaletta, joka oli koko NHL:n neljänneksi suurin määrä.

Tässä sitä avitti suuresti sen iskemät 247 maalia, joka oli maailman parhaan kiekkoliigan kuudenneksi paras lukema. Vakuuttavaa tässä kaikessa on vielä se, että Blue Jacketsin kokoonpano on nuori, eikä sen riveissä ole vieläkään todellista NHL-tason ykkössentteriä.

Hyökkäys ei ole juurikaan viime kaudesta muuttunut, ellei nyt sitten muuan Artemi Panarinin hankkimista lasketa. GM Jarmo Kekäläinen nimittäin kauppasi Brandon Saadin Chicago Blackhawksiin, saaden vaihdossa venäläisen supertähden.

Jos Panarin löytää edes lähelle samanlaista säveltä jonkin Blue Jackets -pelaajan kanssa, mitä hänellä oli yhdessä Patrick Kanen kanssa, tulee jälki olemaan Ohiossa todella rumaa.

Tampa Bay Lightning

Lightnignin viime kauden menestys oli todella laihaa, sillä kovista odotuksista huolimatta se jäi jopa pudotuspelien ulkopuolelle. Tästäkin huolimatta se onnistui iskemään runkosarjassa 240 maalia, joka oli NHL:n 14. kovin määrä.

Tässä vaiheessa on kuitenkin otettava huomioon, että se menetti valtavan kasan täysosumia Steven Stamkosin loukkaantumisen myötä. Kanadalainen supertähti nimittäin aloitti kautensa loistavasti, iskien 17 ottelussa tehot 9+11.

Täten Stamkos oli siis reilun 43 maalin tahdissa. Jos hän olisi pelannut tällä tasolla koko kauden ajan, olisi Lightningin maalimäärä ollut runkosarjassa 264 täysosumaa. Tällä Lightning olisi ollut koko NHL:n toiseksi maalirikkain joukkue, joten viime kauden lukemat eivät kerro täyttä totuutta.

Stamkosin lisäksi salamapaitojen kokoonpanossa ovat muun muassa 40 maalin mies, Nikita Kucherov, Ondrej Palat, Tyler Johnson, loistavan tulokaskauden pelannut Brayden Point, Chris Kunitz sekä yksi NHL:n parhaita ja tehokkaimpia puolustajia, Victor Hedman.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.