Palataanpa ajassa kesään 2000, kun NHL:ssä suoritettiin vuosittaista varaustilaisuutta. Palataan tarkemmin sanottuna siihen hetkeen, kun kärkinimet oli valittu jo pitkän aikaa sitten, ja tilaisuudessa oltiin edetty ”jämäpelaajien” joukkoon.

Viidennellä kierroksella erään kaverin elämä mullistui täysin uskomattomalla tavalla, sillä Dallas Stars kuulutti lavalle ruotsalaishyökkääjä Joel Lundqvistin. Ja kyllä, kyseessä on tähtivahti Henrik Lundqvistin kaksoisveli.

Tämän jälkeen myös Henrik alkoi toivomaan varausta texasilaisseuraan, ja miehen itsensä mukaan tämä kävi todella lähellä.

– Kaikki kaverini olivat jo saaneet varauksen ja kaikki ikäänkuin kohdistivat katseensa minuun. Me istuimme kaikki samassa rivissä eikä kukaan tiennyt mitä pitäisi sanoa. Kaikki olivat, että ”Come on, Hank” ja se ei ollut hieno tunne. Viidennen kierroksen jälkeen joku Dallasista kertoi, että koska he olivat varanneet veljeni he tulevat valitsemaan minut kuudennella kierroksella, Lundqvist kertoi vuonna 2014 New York Postille.

– Olin todella innoissani. Aloin edetä penkilläni etunojaan ja odotin kuulevan nimeni. Muistan kuulleeni, että ”Dallas valitsee…”.

Lopulta, kuten kaikki tietävät, ei Stars koskaan varannut Henrikiä riveihinsä, ja hän meni lopulta New York Rangersiin seitsemännellä kierroksella. Loppu onkin sitten historiaa. Starsin kuudennen kierroksen valinta kohdistui sen sijaan hyökkääjä Ladislav Vlcekiin.

– Se vaikutti niin pitkältä ajalta ennen kuin he sanoivat hänen nimensä. En tiennyt tuolloin, että mitä olisi pitänyt tehdä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.