Nuoret Leijonat ei ole onnistunut voittamaan vielä otteluakaan World Junior Summer Showcasessa, mutta se ei ole syönyt joukkueen itseluottamusta.

Suomi on pelannut toistaiseksi tapahtumassa neljä ottelua, kun se on kohdannut kaksi Yhdysvaltain sinisen, valkoisen, varsinaisen U20-joukkueen ja tähän päälle vielä Kanadan.

Kaikista näistä edellä mainituista otteluista lopputuloksena on ollut tappio, mutta kaiken kaikkiaan joukkue on esiintynyt hyvin – etenkin kahdessa viime ottelussa – kun se on kokenut maalin tappiot Yhdysvalloille ja Kanadalle.

Seuraava kanto kaskessa on rakas verivihollinen Ruotsi. Nuoret suomalaispelurit janoavatkin länsinaapurin verta ja Suomen puolustuksessa operoiva Kasper Kotkansalo, joka on Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen varaus tältä kesältä, lupaa suomalaisfaneille voiton.

– Emme tule lähtemään täältä ilman voittoa, se on varmaa. Ruotsi on suurin verivihollisemme, joten olen innoissani, kuten myös koko joukkue. Me tulemme olemaan valmiita (tähän otteluun), Kotkansalo paalutti Red Wingsin verkkosivuilla.

Kotkansalon luvattua voiton Tre Kronorista, hänen puheitaan kutsuttiin hyvin amerikkalaisiksi, mutta se ei vaikuttanut nuorukaisen mietteisiin.

– Puhumme Ruotsista, joten me päihitämme heidät.

Myös päävalmentaja Jussi Ahokas on innoissaan Ruotsin kohtaamisesta.

– Nämä ovat aina niitä kaikkein parhaita otteluita, kun pääset pelaamaan Ruotsia vastaan. Odotamme sitä innolla.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu käynnistyy kello 23:00.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.