Nashville Predatorsin menestyksekäs viime kevät piti sisällään useita ”tuhkimotarinoita”, kun moni pelaaja nousi koko kansan silmissä lähes täydellisestä tuntemattomuudesta joukkueensa sankariksi.

Yksi näistä pelaajista oli ruotsalaishyökkääjä Pontus Åberg. Ennen pudotuspelien käynnistymistä hänellä oli tilillään ainoastaan 15 NHL-ottelua, tehoin 1+1, ja itse asiassa 16 pelatun pudotuspeliottelun jälkeen hän on kokeneempi pudotuspeli- kuin runkosarjapelaaja.

Åbergin kohdalla ihastuttavia tekijöitä olivat ennen kaikkea hänen vauhti, taitotaso ja valtaisa ennakkoluulottomuus. Hän ei lähtenyt kumartelemaan kuvia, vaan pelasi alusta loppuun saakka omilla vahvuuksillaan.

Åberg tekikin NHL-uransa 16 ensimmäiseen pudotuspeliotteluunsa mukavat tehot 2+3 ja osoitti ennen kaikkea, että tennesseeläisseuralla on käsissään potentiaalinen tulevaisuuden tähti, a’la Viktor Arvidsson.

Niinpä Predators iski 23-vuotiaan laiturin kouraan odotetusti jatkosopimuksen, joka on pituudeltaan kaksivuotinen ja yhteisarvoltaan 1,3 miljoonaa dollaria. Hänen 650 000 dollarin cap hit on siis Predatorsin näkökulmasta erinomainen.

Tennesseeläisseuran GM:nä toimiva David Poile valittiin päättyneen kauden osalta vuoden GM:ksi ja tänä kesänä hän on osoittanut etenkin jatkosopimusrintamalla, miksi hän kyseisen tittelin ansaitsi. Nimittäin aivan, kuten Åbergin kohdalla, hän teki myös Frederick Gaudreaun osalta melkoisen jatkosopimusryöstön, kun hän kiinnitti nuoren kanadalaisen kolmivuotiseen jatkosopimukseen, joka on kaiken kukkuraksi kahden ensimmäisen kauden osalta kaksisuuntainen.

Åberg on Gaudreaun tavoin osoittanut jo AHL:n puolella, että mikä hän on miehiään, sillä vyöllä on 199 runkosarjaottelua ja niistä tehopisteet 72+54=126. Seuraava haaste on yltää samalle tasolle NHL:n runkosarjassa; mikäli hänen viime kauttaan katsotaan AHL:n osalta, tarkoittaisi se lähes piste per peli -tahtia, sillä Milwaukee Admiralsille hän nakutti 56 otteluun upeat tehot 31+21=52.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.