”Freddy Hockey” yllätti Stanley Cup -finaaleissa kaikki – sai pilkkahintaisen jatkosopimuksen

© Kuva: Getty Images

Frederick Gaudreaun nimi nousi ihmisten tietoisuuteen viimeistään Stanley Cup -finaaleissa, Ryan Johansenin loukkaantumisen myötä.

Kun Gaudreau, joka ei ole mitään sukua Calgary Flamesin Johnny Gaudreaulle, veti Läntisen konferenssin finaalisarjassa ylleen Nashville Predatorsin paidan, oli kyseessä vasta kymmenes kerta hänen NHL-urallaan, kun hän pääsi tekemään niin.

24-vuotias hyökkääjä oli nimittäin ennen viidettä Läntisen konferenssin finaaliottelua pelannut NHL:ssä vain yhdeksän ottelua ja nekin kaikki runkosarjassa. Paikka Predatorsin kokoonpanoon aukesi Johansenin loukkaantumisen myötä.

Vielä Ducks-sarjassa hän ei yltänyt tehopisteille, mutta Stanley Cup -finaaleissa hän ihastutti ennakkoluulottomalla pelillään ja hän tekikin kuuteen finaaliotteluun peräti kolme täysosumaa.

Nyt hänen ”urotekonsa” palkittiin jatkosopimuksella, sillä hän tarttui Predatorsin tarjoamaan kolmivuotiseen pahviin. Koska Gaudreau ei ole vielä todistanut itseään NHL-tasolla, huimista finaaliesiintymisistään huolimatta, hänen sopimuksensa kaksi ensimmäistä vuotta ovat kaksisuuntaisia.

Sopimusta voikin kutsua tennesseeläisseuran näkövinkkelistä melkoiseksi ryöstöksi, sillä mikäli Gaudreau pelaa NHL:n puolella, on hänen palkkansa kautta kohden ainoastaan 666 667 dollaria. AHL:ssä hän puolestaan viilettää 70 000 dollarin kausipalkalla.

Gaudreau, jota ei olla koskaan varattu NHL:ään, on nyt pelannut kolme kautta tennesseeläisorganisaatiossa. Niiden aikana hän on merkkauttanut tililleen 184 AHL:n runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 44+57=101. NHL:ssä hänellä on runkosarjan osalta maalitili edelleen avaamatta, sillä päättyneen kauden yhdeksän pelattua ottelua tuottivat tehot 0+1.

Nuori kanadalaishyökkääjä ansaitsi finaalisarjan aikana lempinimen ”Freddy Hockey”, joka mukailee Johnny Gaudreaun lanseeraamaa tuotemerkkiä ”Johnny Hockey”.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!