Detroit Red Wings tunnetaan lukuisista ruotsalaispelaajistaan, mutta seurassa on mukana myös ripaus suomalaisväriä.

Yksi tällainen pelaaja on Kasper Kotkansalo, 18-vuotias puolustaja, joka varattiin autokaupunkiin tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden kolmannella kierroksella (#71).

188-senttinen ja 86-kiloinen Kotkansalo onkin parhaillaan mukana Red Wingsin nuorten pelaajien kehitysleirillä, joka päättyy ensi viikon tiistaina. Detroit Free Press tapasi suomalaisen harjoitusten päätteeksi ja lähti utelemaan, millainen pelaaja punasiivillä on hänessä käsissään.

– Pidän itseäni kahden suunnan puolustajana, joka on todella tasainen omassa päässä ja pystyn pysäyttää vastustajien parhaat pelaajat melkoisen hyvin, itsevarma suomalaisnuorukainen paaluttaa.

Kotkansalo ei kuitenkaan näe itseään missään nimessä valmiina pelaajana, vaan hän tietää tismalleen, mitkä ovat hänen heikkoutensa.

– Minun on parannettava luisteluani ja saatava laukaukset paremmin läpi.

Paljon on tapahtunut pienessä ajassa – ”Kun Detroit voitti, sain Valtteri Filppulan nimmarin”

Viime kaudella juniorisarja USHL:ssä pelannut Kotkansalo onkin nauttinut jokaisesta hetkestä leirillä ja mukana on ollut myös yksi tuttu kasvo.

– Jätkät ovat tosi mukavia, vaikka en tuntenut (entuudestaan) muita, kuin Vili Saarijärven ja olen löytänyt jo aika monta uutta ystävää. Tämä on siis ollut todella hauskaa tähän mennessä.

Myös se tosiasia, että juuri Detroit Red Wings varasi hänet, maistuu suomalaiselle erinomaisesti.

– Toivoin, että pääsisin Original Six -joukkueeseen. Itse asiassa, kun Detroit viimeksi voitti Stanley Cupin, sain Valtteri Filppulan nimmarin Red Wings -lippikseeni ja olen ollut seuran suuri fani, joten tämä oli mieluinen yllätys.

Loppuun toimittaja luonnollisesti uteli, miten Kotkansalo sai lippikseensä Filppulan nimmarin.

– Isäni ja Valtterin isä työskentelivät samassa työpaikassa, joten saimme veljeni kanssa sitä kautta nimmarit.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.