Florida Panthers päätti tehdä rajun ratkaisun ja ostaa Jussi Jokisen ulos sopimuksestaan säästösyistä, kertoo paikallislehti SunSentinel.

Samainen julkaisu haastatteli Panthersin urheilutoimenjohtajana toimivaa ex-puolustaja Bryan McCabea, joka on ollut todella vakuuttunut erityisesti kolmen pelaajan esityksistä käynnissä olevan lupaavien pelaajien leirien aikana.

Tuohon kyseiseen kolmikkoon kuuluu kaksi suomalaista, seuraan Tapparasta siirtynyt Henrik Haapala sekä tamperelaisseuraan kesken viime kauden siirtynyt Sebastian Repo, joka varattiin NHL:ään tämän kesän varaustilaisuudessa.

Fyysisyyden osalta McCabe kehuu kuitenkin Repoa ja venäläispelaaja Maxim Maminia.

– He ovat erottuneet fysiikaltaan. He molemmat ovat pelanneet ammattilaisina parin vuoden ajan ja he ovat pelillisesti edellä joitain meidän 18-vuotiaita varauksia, mutta se on hyvä asia.

– Me tarvitsemme kavereita, jotka ovat valmiita taistelemaan kokoonpanopaikoista – fyysisiä kavereita, jotka eivät pelkää taistella kiekosta. Meillä on melkoisen taitava pelaajisto, joten nämä kaverit pystyvät täydentämään heitä.

Fysiikkaa vai taitoa?

Repo on 21-vuotias 189-senttinen ja 90-kiloinen hyökkääjä, joka viihtyy sekä laidassa että keskellä. Hän pelasi päättyneellä kaudella Pelicansin ja Tapparan paidassa yhteensä 54 runkosarjaottelua ja teki niissä erinomaiset tehot 11+24=35. Pudotuspeleissä hän puolestaan iski 18 otteluun tehot 6+1.

Ylipäätään Repo on pelannut Liigassa jo 114 runkosarjaottelua, tehopistein 26+37=63 ja ensimmäiset pelinsä hän pelasi Suomen korkeimmalla sarjatasolla jo kaudella 2014-15.

Mamin on 22-vuotias laitahyökkääjä, joka on Repon tapaan isokokoinen, 188-senttinen ja 91-kiloinen peluri. Hän on pelannut KHL:ssä 129 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä pisteet 21+21=42. Viime kaudella hänen pistesaalis CSKA Moskovan paidassa oli 42 runkosarjaottelussa 12+13=25.

Haapala puolestaan on vain 175 senttiä pitkä ja painaa 75 kiloa, joten hänen parhaat ominaisuutensa ovat aivan eri osa-alueilla kuin edellä mainitulla kaksikolla.

– Kyllähän sitä näkee Haapalan kädet ja miten hän tekee ruuhkan keskellä hyviä sekä luovia ratkaisuja.

Näillä näkymin näyttäisi siltä, että joku edellä mainitusta kolmikosta on tyrkyllä Jussi Jokisen paikalle, joskin Panthersin GM:nä toimiva Dale Tallon on ilmoittanut seuran olevan aggressiivinen myös pelaajamarkkinoilla.

Aggressiivisuus saattaa esimerkiksi tarkoittaa Alexander Radulovin jahtaamista ja juuri tällaiselle ratkaisulle Jokisen ulosostolla saatettiin nimenomaan tehdä tilaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.