Tampa Bay Lightningin GM Steve Yzerman on tiukan tilanteen edessä jatkosopimusneuvottelujen myötä.

Floridalaisseuran pelaajista useammalla avainpelaajalla on sopimus katkolla tänä kesänä. Heihin kuuluvat muun muassa Andrej Sustr ja Peter Budaj, mutta päähuomio on eittämättä hyökkäyspään kolmikossa Jonathan Drouin, Tyler Johnson ja Ondrej Palat.

Heistä jokaista odottaa selkeästi aiempaa rahakkaampi sopimus. Etenkin Drouinin kohdalla tullaan näkemään saletisti selkeä palkankorotus, sillä hänen nyt päättynyt sopimus oli tulokassopimus.

22-vuotiaan kanadalaislaiturin cap hit päättyneellä kaudella oli 894 167 dollaria. Tuohon saadaan lisätä mitä todennäköisimmin vähintään reippaat 2 miljoonaa dollaria ja tuossa tapauksessa kyseessä olisi niin sanottu siltasopimus, toisin sanoen siis lyhyt jatkokontrahti. Mikäli Yzerman mielii pidempää sopimusta, palkka tulisi heilumaan mitä todennäköisimmin tällä runkosarjaan tehot 21+32 iskeneellä nuorukaisella 5 miljoonan dollarin tuntumassa.

26-vuotiaalle Johnsonille kaksi viimeistä kautta ovat olleet vaikeita. Hän on kärsinyt ikävän paljon loukkaantumisista ja viimeiseen 135 runkosarjaotteluun hän on tehnyt ”ainoastaan” tehot 33+50=83, kun hän teki pelkästään kauden 2014-15 aikana 77 runkosarjaotteluun 72 tehopistettä.

Joka tapauksessa myös tätä pienikokoista yhdysvaltalaissentteriä odottaa pitkä ja rahakas sopimus. Hän tienasi päättyneellä kaudella 3,3 miljoonaa dollaria ja ensi kauden palkkaa tullee liikkumaan vähintään 5 miljoonassa dollarissa.

Ondrej Palatille kausi 2015-16 oli hieman vaisumpi, mutta päättyneellä kaudella tämä erinomaisesti kahteen suuntaan töitä tekevä tshekkilaituri teki 75 runkosarjaotteluun 52 tehopistettä.

26-vuotiaalla Palatilla palkka oli Johnsonin tapaan päättyneellä kaudella 3,3 miljoonaa dollaria ja myös hänen palkkansa tulee jatkossa liikkumaan yli 5 miljoonassa dollarissa.

Kaiken kaikkiaan Yzermanin tulisi löytää viime kauteen nähden näille kavereille lisärahaa noin 6 miljoonaa dollaria ja se ei tule olemaan helppoa.

Tampa Bay Times tietää kuitenkin kertoa, että Yzermanilla on vahva luotto koko kolmikon kiinnittämiseen. Se vaatii kanadalaistoimitusjohtajalta melkoisia taikoja, mutta hän on kääntänyt ennenkin mahdottomalta näyttäneen tilanteen mahdolliseksi, joten on mahdollista, että koko kolmikko todella on ensi kaudella edelleen salamapaidoissa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.