Pittsburgh Penguinsin ja Ottawa Senatorsin välinen Game 7, joka ratkaisee Nashville Predatorsin Stanley Cup -vastustajan, on ehtinyt vanhentua jo 80 minuuttia.

Ottelun avauserä oli maaliton, eikä tilanteitakaan juuri nähty muutamia yksittäisiä maalipaikkoja lukuun ottamatta.

Toisessa erässä alkoi kuitenkin tapahtua. Laukaisumäärät, siis kohti maalia, lähes kolminkertaistuivat avauserään verrattuna ja se tuotti myös maaleja. Ensiksi Chris Kunitz huudatti kotiyleisöä ajassa 29:55 ja vain 20 sekuntia myöhemmin Mark Stone tasoitti ottelun.

Ottelun päätöserässä näytti jo siltä, että Penguins menee toisena keväänä putkeen Stanley Cup -finaaleihin, kun Justin Schultz naulasi ylivoimalla, aikaan 51:44, isännät johtoon.

Senators ei ole kuitenkaan luovuttanut tänä keväänä missään vaiheessa, eikä se tehnyt niin nytkään. Penguins nimittäin ehti johtaa ottelua vain vajaat kolme minuuttia, kunnes Ryan Dzingel iski Erik Karlssonin raudanlujasta tolppalaukauksesta seuranneen irtokiekon sisään.

Näin ottelussa edettiin jatkoerään, joka oli täysin yksipuolista näytöstä. Penguins loi useita loistavia maalintekopaikkoja ja etenkin Phil Kesselillä oli kaksikin unelmapaikkaa ratkaista ottelu.

Ensiksi hän pääsi erän alkupuolella läpiajoon, mutta laukoi kiekon niukasti takanurkasta ohitse. Erän loppupuolella hän puolestaan kilisytteli maalirautoja.

Itse asiassa tuon jälkimmäisen tilanteen jälkeen Penguins-päävalmentaja Mike Sullivan sekä koko kotiyleisö luulivat kiekon jo käyneen maalissa. Hallin valotaululla pyöri nimittäin maalin yläpuolelta kuvattu video, joka näytti täysin siltä, kuin peliväline olisi ollut maalissa.

off the top of the crossbar

Todellisuus oli kuitenkin toinen, sillä kiekko oli itse asiassa maalin yläpuolella – ei siis takaraudassa. Jatkoerän tauottua Penguins-fanit heittelivät myöskin tavaraa kentälle, mielenosoituksena tuomareille, mutta tuo homma oli täysin turhaa.

Mitä pidemmälle tämä ottelu etenee, sitä enemmän se sataa Nashville Predatorsin laariin, sillä tennesseeläisnippu saa finaalien alle viikon tauon, kun taas tämän otteluparin voittajalla tauko on vain muutamia päiviä.