Montreal Canadiensin GM Marc Bergevin osui viime kesänä kultasuoneen, kun hän sai vakuuteltua venäläistähti Alexander Radulovin palaamaan maailman parhaaseen kiekkoliigaan.

Koska Radulovin ultimaattinen taso oli pimennossa, suostui hän 5,75 miljoonan dollarin arvoiseen sopimukseen, joka oli yksivuotinen.

Koska kausi meni kuitenkin erinomaisesti, on miehellä nyt edessään palkankorotus. Hän iski 76 runkosarjaotteluun 18 maalia ja yhteensä 54 tehopistettä, minkä lisäksi kuusi pudotuspeliottelua tuottivat seitsemän tehopistettä.

Kuten arvata saattaa, tiedostaa myös Radulov kauden menneen hyvin. Tämän vuoksi miehen hintapyyntö uuteen sopimukseen onkin huhujen mukaan jopa 7,5 miljoonaa dollaria, mikä tiputtaa Canadiensin auttamatta kilvasta ulos. Tämän lisäksi venäläinen hakee takuuvarmasti pidempää jatkosopimusta.

Mitään ei ole tehtävissä?

Jos kuvitellaan, että Radulov tulee hintapyynnössään vastaan, tulisi miehen palkka olemaan noin 6,5-7 miljoonan dollarin hujakoilla. Se olisi myös summa, jonka hän jostakin saa, viimeistään Vegas Golden Knightsista.

Jos NHL:n palkkakatto nousee tulevalla kaudella noin 76 miljoonaan dollariin, olisi Canadiensilla käytettävissään noin 26 miljoonaa dollaria. Tällä summalla sen olisi ensinnäkin tehtävä jatkosopimukset Nathan Beaulieulle sekä Alex Galchenyukille.

Beaulieun cap hit on tällä hetkellä 1 miljoonaa dollaria ja Galchenyukin 2,8 miljoonaa dollaria. The Hockey Writersin arvion mukaan miesten yhteenlaskettu cap hit olisi jatkosopimusten jälkeen noin 7-8 miljoonaa dollaria.

Sopimuksetta on myös veteraanipuolustaja Andrei Markov, jonka kanssa Canadiensin olisi myös hyvä tehdä jatkopahvi. Seuran puolustus ei nimittäin ole kovinkaan leveä ja Markovin taso tiedetään. Mies on nauttinut 5,75 miljoonan dollarin cap hitistä viimeiset 10 vuotta, joten tämän suhteen tuskin tullaan näkemään muutoksia.

Jos tilanne on miesten jatkosopimusten jälkeen tämä, jättää se Canadiensille käytettäväksi noin 12 miljoonaa dollaria viiteen sopimukseen tai ylösnostoon. Radulovin nykyinen hintapyyntö ei siis istu seuran palkkakattoon sitten mitenkään.

Lisäksi Carey Pricelle on väsättävä tulevan kauden jälkeen jatkosopimus, joka nostaa hänen nykyistä cap hitiään, 6,5 miljoonaa dollaria, huomattavasti ylöspäin. Sama tilanne on edessä myös Max Paciorettyllä, jonka 4,5 miljoonan dollarin arvoinen sopimuksensa umpeutuu kahden vuoden päästä.

On siis enemmän kuin todennäköistä, että Radulov vaihtaa maisemaa tulevan kesän aikana. Tässä suosikkina on Vegas Golden Knights, joka teki ensimmäisen varsinaisen sopimuksensa venäläistähti Vadim Shipachyovin kanssa.

Las Vegasin tuore NHL-seura tarvitsee nimittäin riveihinsä tähtivoimaa, ja se on takuuvarmasti valmis investoimaan Raduloviin pitkäksi ajaksi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.