Edmonton Oilers. Tuo NHL:n monivuotinen vitsi, jonka ei uskottu palaavan pudotuspeleihin enää koskaan olemassa olonsa aikana. Nimittäin niin heikolta meno näytti jo vuosikausien ajan.

Tällä kaudella hommaan on tullut kuitenkin muutos. Vuosien rämpiminen pohjamudissa on vihdoin kääntymässä päälaelleen, ja ainakin tällä hetkellä kanadalaisjoukkue näyttäisi marssivan kevään tosipeleihin.

Siis karkeloihin, jossa sitä ei ole nähty sitten kauden 2005-06, jolloin se hävisi Stanley Cupin finaalit Carolina Hurricanesia vastaan.

Tästä suurin kiitos kuuluu ehdottomasti Connor McDavidille. Meneillään on nimittäin nuorukaisen ensimmäinen täysi kausi Oilersin riveissä, ja kas kummaa, kuinka joukkueen tulokset ovat parantuneet.

Täytyy muistaa esimerkiksi sellainen asia, että kun Sidney Crosby saapui Pittsburghiin, kääntyi Penguinsin kurssi hyvin nopeasti kohti pohjoista.

Ensimmäiset 80 pistettä vuosiin

Tokikaan kaikkea menestystä ei voida laittaa suoraan McDavidin laariin. Seurajohto ja valmennus ovat tehneet pääpiirteittäin oikeita asioita, minkä lisäksi Oilers on löytänyt itselleen voittavan maalivahdin.

Tähän on myös vaikuttanut sellainen tekijä, että viime vuosiin verrattuna Oilers on oppinut puolustamisen jalon taidon.

Jo tällä hetkellä Oilersin ykkösvahtina toimiva Cam Talbot on seuran kaikkien aikojen voittotilastossa kolmossijalla (34 voittoa), vain kuusi voittoa Grant Fuhrin kaikkien aikojen ennätystä perässä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Most wins in a season, @EdmontonOilers goaltenders:

40 – Grant Fuhr in 1987-88
36 – Tommy Salo in 2001-02
34 – @ctalbot33 in 2016-17

Itseasiassa Talbotin ja muun joukkueen esitykset ovat ajaneet seuran siihen pisteeseen, että se saavutti ensimmäistä kertaa 80 pistettä yhdellä kaudella sitten vuoden 2008, jolloin se keräsi tililleen yhteensä 85 pistettä.

Joten kyllä, voidaan puhua, että Oilers on tullut takaisin. Se on todella potentiaalinen joukkue loistavalla kärjellä, ja se on muuntautumassa tulevaisuutta ajatellen yhä vain vain kovemmaksi ja kovemmaksi joukkueeksi.