Florida Panthers hankki itselleen lisää maalintekovoimaa siirtotakarajalla. Huonomminkin joukkue olisi voinut valita, sillä valinta kohdistui Detroit Red Wingsissä loistavan kauden pelanneeseen Thomas Vanekiin.

Vanek on pelannut tämän sesongin aikana 48 ottelua, joissa hän on tehnyt 15 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä. Tähän suhteutettuna miehen 2,6 miljoonan dollarin cap hit on enemmän, kuin sopusuhtainen hinta.

Panthers joutui pulittamaan vaihtokaupan yhteydessä Red Wingsille entisen ykköskierroksen varauksen, Dylan McIlrathin, sekä kolmannen kierroksen varausvuoron.

Vanekin maalintekovoima tulee myös Panthersille tarpeeseen, sillä joukkue on tehnyt tällä kaudella ainoastaan 158 maalia, mikä on koko NHL:n kolmanneksi heikoin määrä.

Vanek on myös innoissaan siirrosta. Ei sen vuoksi, että hän pääsee asumaan olosuhteiltaan todelliseen paratiisiin, eikä siitä, että hän pääsi mukaan potentiaaliseen joukkueeseen, jolta uupuu enää se viimeinen silaus.

Ehei. Vanek on innoissaan tasan yhdestä syystä:

– Samaan joukkueeseen pääseminen Jaromir Jagrin kanssa on uskomatonta. Se tulee olemaan todella hauskaa, Vanek kertoi Miami Heraldille.